Το νέο εμ βόλιο από την P fizer και τη Bio NTech θα εγκριθεί σύντομα στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους;;;

Η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν ότι υπέβαλαν αίτημα έγκρισης για το εμβόλιο νέας γενιάς τους στον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA).

Ωστόσο, οι δύο εταιρείες ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ δεδομένα σχετικά με πιθανές κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους!!!( ΟΛΑ ΣΤΟ ….ΦΩΣ ΔΗΛΑΔΗ)

Ήταν μια υπόσχεση που χρονολογείται αρκετούς μήνες πριν.

Αυτή τη Δευτέρα, 22 Αυγούστου, οι αμερικανικές ομάδες Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν ότι υπέβαλαν επείγοντα αίτημα στον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) να εγκρίνει το εμβόλιο νέας γενιάς τους, αποτελεσματικό κατά των παραλλαγών Omicron BA.4 και BA.5.

Οι δύο εταιρείες θα παράσχουν σύντομα ΠΡΟΚΛΙΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ  για αυτό το νέο δισθενές εμβόλιο!!!

Στόχος:

Οι πρώτες παραδόσεις τον επόμενο Σεπτέμβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες, πριν από ένα νέο αίτημα για έγκριση από τις ευρωπαϊκές αρχές στο τέλος του έτους!!!

Για την εταιρεία, είναι θέμα διασφάλισης ότι έχει εγκριθεί πριν οι παραλλαγές BA.4 και BA.5, που κυριαρχούν πλέον σχεδόν παντού στον κόσμο, αντικατασταθούν από άλλες παραλλαγές.

«Δεδομένης της συνεχούς εξέλιξης του SARS-CoV-2 και των παραλλαγών του, είναι πολύ σημαντικό τα εμβόλια να μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα στις κύριες κυκλοφορούσες σειρές Omicron», σχολίασε ο Ugur Sahin, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της BioNTech.

Ένα αίτημα προς τις ευρωπαϊκές αρχές

Εάν ο Οργανισμός Φαρμάκων των ΗΠΑ εγκρίνει αυτό το νέο εμβόλιο, θα εφάρμοζε την ίδια διαδικασία με τα εμβόλια κατά της γρίπης.

Το τελευταίο ενημερώνεται κάθε χρόνο χωρίς δεδομένα για κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους!!!(τώρα το μαθαίνουμε κι αυτό!!!)

Η πρακτική δεν απολαμβάνει συναίνεσης στην επιστημονική κοινότητα:

Ορισμένοι ερευνητές ισχυρίζονται ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να είναι λιγότερο αποτελεσματικό από το αναμενόμενο!!!

«Τα δεδομένα σε ποντίκια  (που περιλαμβάνονται στα προκλινικά δεδομένα)  δεν θα είναι σε καμία περίπτωση προγνωστικά για το τι θα είχατε στους ανθρώπους», δήλωσε ο  διακεκριμένος παγκοσμίως ανοσολόγος Τζον Μουρ!!!

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.