Ηχηρό μήνυμα Κεφαλογιάννη σε Μαξίμου: Θα παραμείνω στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας!!! Τα σενάρια για αρχηγικές βλέψεις!!!

Τις τελευταίες ώρες στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούν σενάρια που αποδίδουν στην Όλγα Κεφαλογιάννη αρχηγικές βλέψεις!!!

Σαφές μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου απηύθυνε η Όλγα Κεφαλογιάννη, διαμηνύοντας που δεν είναι διατεθειμένη να αποχωρήσει από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και απορρίπτοντας τις κατηγορίες που απέδωσε ο φιλοκυβερνητικός τύπος περί απουσιών της από τις συνεδριάσεις!!!

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον» αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική δήλωση της.

Η ίδια δεν δίστασε να αναφερθεί και στα περί απουσιών τονίζοντας ότι «κατά τη διάρκεια της παρούσας περιόδου έχω αδιάλειπτη παρουσία στην επιτροπή, ακόμα και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης μου ή και κατά την πρώτη περίοδο μετά τον τοκετό, μέχρι και την τελευταία συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου 2022».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα αναλάβει το σκάνδαλο των υποκλοπών που έχει κλονίσει τα θεμέλια του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και την αξιοπιστία της κυβέρνησης!!!

Στο πλαίσιο αυτό, οι φήμες των τελευταίων 24ωρων έκαναν λόγο για αντικατάσταση μελών της εν λόγω επιτροπής, τα οποία δεν ανήκουν στον στενό πυρήνα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι διαρροές περί… αντικατάστασης

Από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, το Μέγαρο Μαξίμου είχα καλλιεργήσει κλίμα σκεπτικισμού σχετικά με γαλάζια μέλη της Επιτροπής, βάζοντας στο στόχαστρο τους Κώστα Τζαβάρα, Όλγα Κεφαλογιάννη και Ανδρέα Κουτσούμπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, τόσο ο κ. Τζαβάρας όσο και η κ. Κεφαλογιάννη απουσίαζαν από τις συνεδριάσεις της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και τις θέσεις καταλάμβαναν οι αναπληρωματικοί.

Η δήλωση της Όλγας Κεφαογιάννη

Πιο αναλυτικά, η Όλγα Κεφαλογιάννη, αναφέρει στη δήλωση της:

«Μια οφειλόμενη απάντηση, σε φήμες, δημοσιεύματα και “πληροφορίες”.

Είμαι μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από το 2015, έχοντας εκπληρώσει με απόλυτη συνέπεια τα βουλευτικά μου καθήκοντα, συμμετέχοντας συστηματικά και ενεργά σε αυτήν την τόσο σημαντική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου και τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χρειάστηκε μαζί με τους συναδέλφους μου της Κ.Ο. της ΝΔ να δώσουμε σκληρές και κρίσιμες μάχες ενάντια στον αυταρχισμό και την απέχθεια της τότε κυβέρνησης στον δημόσιο έλεγχο.

Θυμίζω κρίσιμα θεσμικά ζητήματα, που αφορούσαν από τη συστηματική υποβάθμιση των ανεξάρτητων αρχών, μέχρι την προσπάθεια καθυπόταξης των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως ήταν η ιστορία των τηλεοπτικών αδειών.

Κατά τη διάρκεια της παρούσας περιόδου έχω αδιάλειπτη παρουσία στην επιτροπή, ακόμα και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης μου ή και κατά την πρώτη περίοδο μετά τον τοκετό, μέχρι και την τελευταία συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου 2022!!!

Οφείλω να θυμίσω ότι η αντικατάσταση των βουλευτών σε οποιαδήποτε επιτροπή είναι κοινοβουλευτική πρακτική που γίνεται κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του βουλευτή να αντικατασταθεί λόγω προσωπικού κωλύματος, κάτι το οποίο στην περίπτωση μου δεν υφίσταται!!!

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον!!!»

Τα σενάρια περί αρχηγικών βλέψεων

Με δεδομένη τη φθορά της κυβέρνησης από την ακρίβεια αλλά και το σκάνδαλο των υποκλοπών, έχει ανοίξει σε διάφορους κύκλους η συζήτηση για την επόμενη μέρα.

Στο τραπέζι έχουν πέσει ακόμα και ονόματα, που θα μπορούσαν να… καταλάβουν τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακούγεται λοιπόν πως ένα από τα ονόματα, που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι κι εκείνο της Όλγας Κεφαλογιάννη!!!

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι για να υπάρξει θέμα αρχηγίας, πρέπει να προηγηθεί πολιτική ήττα σε εκλογές, σενάριο που δεν συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, με βάση τις δημοσκοπήσεις.

Η μη συγκέντρωση αυτοδυναμίας, όμως, θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρότατο πλήγμα και να ανοίξει δρόμους στους δελφίνους!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.