Γερμανία: Μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο από το 19%, στο 7%!!! Στην Ελλάδα σβήνουν φώτα και κλιματιστικά εν μέσω καύσωνα!!!(βίντεο)

Υπό το βάρος της ενεργειακής κρίσης σε όλη την ΕΕ, η κυβέρνηση στην Γερμανία, αποφάσισε προσωρινή ανακούφιση των πολιτών, αφού ανακοίνωσε πως το ΦΠΑ για το φυσικό αέριο θα μειωθεί στο 7%, από το 19%!!!

Στην Ελλάδα, με την εγκληματική διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο κόσμος καταφεύγει σε απελπιστικές λύσεις και εν μέσω καύσωνα, επιχειρηματίες κλείνουν φώτα και κλιματιστικά για να κάνουν οικονομία.

Όσο για τον χειμώνα, που όλη η ΕΕ κρούει τον κώδωνα κινδύνου πως θα είναι από τους πιο δύσκολους, η κυβέρνηση της ΝΔ «κλείνει» τα μάτια και το πιο πιθανό είναι να μοιράσει πάλι voucher των 15, 20, 30 ευρώ, αφού πρώτα τα «ονομάσει» voucher των 600 ευρώ…

Πιο συγκεκριμένα ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς υπό το βάρος του αυξημένου κόστους της ενέργειας στην Γερμανία αλλά και των έντονων αποδοκιμασιών από τους πολίτες, ανακοίνωσε την μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο, όπου επισήμανε πως με αυτό το μέτρο θα υπερκαλυφθεί η επιβάρυνση που συνεπάγεται η «εισφορά αερίου» στα 2,419 λεπτά/kWh (ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες).

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδίαζε να απαλλάξει την εισφορά από ΦΠΑ, κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έγινε δεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση!!!

Η προσωρινή μείωση του ΦΠΑ για το φυσικό αέριο αναμένεται να ισχύσει μέχρι το τέλος Μαρτίου 2024.

Χωρίς φως και κλιματισμό εν μέσω καύσωνα

Η ακρίβεια «στραγγαλίζει» νοικοκυριά και επιχειρήσεις και όλοι πλέον κάνουν λόγο για δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Το ενεργειακό κόστος τρομάζει και ακόμα και μέσα στον καύσωνα, οι επιχειρηματίες κλείνουν τα φώτα και τα κλιματιστικά προκειμένου να κάνουν όση οικονομία μπορούν.

Τα έξοδα για την ενέργεια έχουν γίνει δυσβάστακτα και αναζητούν τρόπους για να γλιτώσουν τις μεγάλες εκπλήξεις από τους λογαριασμούς ρεύματος στο τέλος του μήνα!!!

«Ανάβω κλιματιστικό αν μπει πελάτης» λέει στην κάμερα του OPEN μια επιχειρηματίας!!!

Αρκετοί επιχειρηματίες έχουν ξεκινήσει τις «εκπτώσεις» στην κατανάλωση ρεύματος, λέγοντας ότι «προσπαθούμε να επιβιώσουμε κάνοντας αλχημείες!!!»

«Ο λογαριασμός έρχεται τρεις φορές πάνω» παρά την οικονομία που κάνουν!!!

Αγωνία για τους λογαριασμούς ρεύματος

Τα νέα τιμολόγια ρεύματος για τον Σεπτέμβριο ανακοινώνονται τα επόμενα 24ωρα και όλα δείχνουν ότι θα έρθουν νέες αυξήσεις!!!

Οι διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου αυξάνονται και αναμένεται και στην Ελλάδα να αυξηθεί η τιμή ανά κιλοβατώρα.

Εκτιμάται πως αυξήσεις ύψους 5 δισ. ευρώ στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος θα επιβαρύνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Οι εκτιμήσεις αυτές οδηγούν τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών στη χορήγηση επιδοτήσεων τέτοιας αξίας προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές της κιλοβατώρας στα επίπεδα των 0,15 με 0,23 ευρώ, όμως θα απαιτηθεί ακόμη υψηλότερο κονδύλι από το προηγούμενο διάστημα για να καλυφθούν οι λογαριασμοί του Σεπτεμβρίου.

Στο 8,9% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιούλιο

Στο 8,9% σκαρφάλωσε τον Ιούλιο ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωζώνης, από 8,6% τον Ιούνιο και 2,2% ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Στην Ε.Ε. ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 9,8% τον Ιούλιο από 9,6% τον Ιούνιο και 2,5% ένα χρόνο νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία!!!

Για την Ελλάδα, τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν μικρή αποκλιμάκωση στο 11,3% τον Ιούλιο από 11,6% τον Ιούνιο!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.