Novartis / Ναυάγιο Μητσοτάκη στα λασπόνερα!!!

Πρώην υπουργός της Ν.Δ. εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός θα ερωτηθεί για το περιεχόμενο του βουλεύματος κατά την επίσκεψή του στο Ευρωκοινοβούλιο την Τρίτη

Βαρύτατα εκτεθειμένος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο, μετά την εκκωφαντική κατάρρευση του αφηγήματος περί «σκευωρίας Novartis».

Ταυτόχρονα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμμένει συνειδητά στη γραμμή της ψευδολογίας, καθώς κάνει λόγο για παραπομπή «των 10 πολιτικών», παρότι απουσιάζουν από το βούλευμα σχετικές αναφορές.

Οι σεισμικές δονήσεις που προκαλεί στα κοινωνικά δίκτυα η ανατροπή -και με τη βούλα της Δικαιοσύνης- των δεδομένων φέρνουν πανικό στο Μαξίμου.

Η σιωπή δε των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ έναντι των συνταρακτικών εξελίξεων είναι ενδεικτική της γαλάζιας προσπάθειας να κρυφτεί κάτω από το χαλί η λάσπη που εκτοξεύτηκε κατά των υποτιθέμενων σκευωρών.

Όταν ο Μητσοτάκης ήταν εισαγγελέας

Ο πρωθυπουργός μέχρι προχθές το βράδυ παρέμενε σιωπηλός και άφαντος.

Πριν από 6 μήνες εντούτοις ο Κ. Μητσοτάκης, φορώντας την εισαγγελική τήβεννο, προεξοφλούσε από το βήμα της Βουλής την ενοχή των κατηγορουμένων.

«Δεν έχω πολλά να πω περί δημοκρατίας με αυτούς οι οποίοι στοχοποίησαν συστηματικά 10 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα.

Όχι για το μεγαλύτερο σκάνδαλο, όπως έλεγε ο διαβόητος Ρασπούτιν της εποχής υπουργός σας, αλλά για την αθλιέστερη σκευωρία με το όνομα Novartis.

Μια σκευωρία που κατέρρευσε με πάταγο και οι πρωταγωνιστές της βρίσκονται σήμερα στα χέρια της Δικαιοσύνης!!!

Ένας στο Ειδικό Δικαστήριο και άλλοι κατηγορούμενοι!!!

Όχι για την άποψή τους, αλλά γιατί δημοσίευσαν ψεύτικα στοιχεία για να στήσουν ψεύτικες κατηγορίες. Γι’ αυτό καλούνται ως ύποπτοι.

Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά» ήταν η αποστροφή Μητσοτάκη στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει κατά της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ στις 30 Ιανουαρίου.

Παρότι το βούλευμα που ανακοινώθηκε τη νύχτα της Πέμπτης είναι απαλλακτικό, υπήρξαν διαρροές από ανώτατες δικαστικές πηγές οι οποίες ψευδώς ανέφεραν ότι παραπέμπονται ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη για τη «σκευωρία Novartis».

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να υιοθετήσει τα fake news για να καταγγείλει σε θριαμβευτικούς τόνους «τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης Τσίπρα».

Τα ερωτήματα τόσο για τον ρόλο συγκεκριμένων δικαστών όσο και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ενισχύει η δημόσια παραδοχή από τη δικαστική συντάκτρια της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ Ιωάννας Μάνδρου περί πιθανών πολιτικών κινήτρων πίσω από τις ψευδείς διαρροές.

Πρώην υπουργός της Ν.Δ. τονίζει στην ΑΥΓΗ της Κυριακής ότι η συντονισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να ανασυγκροτήσει το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο ενόψει εκλογών δέχεται συντριπτικό πλήγμα.

Εκτιμά, μάλιστα, ότι ο πρωθυπουργός θα δεχτεί πιέσεις και ερωτήματα για το περιεχόμενο του βουλεύματος κατά την επίσκεψή του στο Ευρωκοινοβούλιο την Τρίτη.

Ούτως ή άλλως, όπως εκτιμούν κομματικοί παράγοντες, η επικοινωνιακή αντεπίθεση που σχεδίαζε η κυβέρνηση στο σκέλος της κοινωνικής πολιτικής την Τετάρτη στη Βουλή «δέχεται τορπίλη».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν με νόημα ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν θα βρεθεί αμυνόμενος μόνο στο σκέλος της υποχώρησης των εργασιακών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτος.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.