Χάρτης Bahçeli: Απαράδεκτη πράξη αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας μας!!!

«Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτης πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας», τονίζουν διπλωματικές πηγές της Αθήνας!!!

Απάντηση στη νέα προκλητική τουρκική κίνηση με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) Devlet Bahçeli και τον χάρτη που δείχνει τα νησιά του Αιγαίου ως και την Κρήτη ντυμένα με τούρκικη σημαία, έδωσαν διπλωματικές πηγές από την Αθήνα, κάνοντας λόγο για ιδιαίτερα προκλητική και επιθετική ενέργεια, αλλά και απαράδεκτη  πράξη αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας!!!

«Η δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό, αποτελεί ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απολυτά καταδικαστέα», τονίζουν οι διπλωματικές πηγές και προσθέτουν πως «δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής απο την Τουρκία της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση!!!»

«Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτης πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας», καταλήγουν.

Τι προηγήθηκε

Στα άκρα τράβηξαν οι Τούρκοι τις προκλητικές κινήσεις εναντίον της Ελλάδας, με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) Devlet Bahçeli και τον χάρτη που παρουσίασε με υπερηφάνεια στο Twitter και δείχνει τα νησιά του Αιγαίου ως και την Κρήτη ντυμένα με τούρκικη σημαία.

Ο ηγέτης του MHP Bahçeli επισκέφθηκε τα γραφεία της ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης των «Γκρίζων Λύκων», όπου δέχτηκε με χαρά το «δώρο» των στελεχών των «Γκρίζων Λύκων» που ουσιαστικά ο ίδιος διευθύνει, έναν καδραρισμένο χάρτη, που αποτυπώνει εύγλωττα τις αναθεωρητικές επιθυμίες της Άγκυρας.

Ειδικότερα, μετά το τέλος της συνάντησης με τα μέλη της οργάνωσης, ο -τύποις- ηγέτης της οργάνωσης, Ahmet Yiyti Gildirim δώρισε στον Devlet Bahçeli έναν πίνακα, ο οποίος δείχνει έναν χάρτη με επίκεντρο το Αιγαίο.

Στον χάρτη αυτό, όμως, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά από αυτά που ξέρουμε.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ανήρτησαν στον λογαριασμό τους στο Twitter οι «Γκρίζοι Λύκοι», η Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου από τη Θάσο μέχρι τη Ρόδο έχουν βαφτεί με κόκκινο χρώμα, υποδεικνύοντας ότι είναι τμήμα της Τουρκίας!!!

«Ο αρχηγός μας, Devlet Bahçeli επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία των Γκρίζων Λύκων.

Ο Σοφός Ηγέτης του Τουρκικού Κόσμου, ο Ηγέτης μας, Παντοδύναμος Αλλάχ να ευλογεί τον Κύριο Devlet Bahçeli και να του χαρίζει μακροζωία», έγραψαν οι «Γκρίζοι Λύκοι» στην ανάρτηση που συνόδευσε τις φωτογραφίες με τον επίμαχο χάρτη.

Ο Bahçeli, που είναι κυβερνητικός εταίρος του Erdogan, έχει πολλάκις επιτεθεί στην Ελλάδα, με ακραία ρητορική και αδιανότητες θέσεις.!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.