Φωτιά σε Αχαΐα και Ηλεία: Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί!!! Ολονύχτια μάχη!!!

Ολονύχτια θα είναι η μάχη των πυροσβεστών για να υπερασπιστούν τα χωριά της Ηλείας από την φωτιά που επεκτάθηκε από την Αχαΐα και άνοιξε σε τέσσερα μέτωπα. Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί και συγκεκριμένα, η Βάλμη, ο Κότρωνας, τα Καραγιαννέϊκα και τα Δαλαμπουρέικα.
Σε τέσσερα μέτωπα έχει ανοίξει πλέον η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει από νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής (03/07) και μαίνεται στις Πόρτες Αχαϊας, που πέρασε σύντομα εντός του Νομού Ηλείας και δόθηκε εντολή εκκένωσης για συνολικά τέσσερις οικισμούς, την Βάλμη, τον Κότρωνα, τα Καραγιαννέϊκα και τα Δαλαμπουρέϊκα.

Ανάμεσα στα χωριά και τα πύρινα μέτωπα παρεμβάλλονται χαράδρες και η ένταση των ανέμων έχει πέσει αισθητά, ωστόσο ο κίνδυνος θα είναι υπαρκτός όλη τη νύχτα και θα δοθεί μάχη, από τις ισχυρότατες επίγειες δυνάμεις, μέχρι να έρθει το πρωί και να μπορέσουν να επιχειρήσουν και πάλι τα εναέρια μέσα.

Οι δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά των μετώπων και μπροστά από τα χωριά για να τα υπερασπιστούν.

Συνολικά, στο σημείο μαζί με τις ενισχύσεις που έχουν φτάσει, επιχειρούν πλέον 195 άντρες της Πυροσβεστικής με 48 οχήματα και 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Βεβαίως πλέον δεν επιχειρούν εναέρια μέσα, ενώ τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ, καθώς επίσης η Αστυνομία με την εκκένωση των χωριών.

Καλύτερη η εικόνα στην Λευκάδα

Στην άλλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στο Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας σε θαμνώδη και δασική έκταση, δεν κινδυνεύουν οικισμοί, ενώ το πύρινο μέτωπο εμφανίζει καλύτερη εικόνα.

Επί τόπου επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ. Η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.