Τουρκία: Βγάζει και άλλο γεωτρύπανο στη Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου!!!

Το νέο γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» έχει μήκος 238 μέτρα και πλάτος 42 μέτρα, είναι 7ης γενιάς και θεωρείται το ισχυρότερο της Τουρκίας!!!

Το νέο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας θα αρχίσει τις επιχειρήσεις του στη Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου όπως ανακοίνωσε επίσημα η Άγκυρα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Μερσίνης.

αχρησιμοποίητο πλοίο, θα το χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά. Παίρναμε υποστήριξη από ξένους ειδικούς» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός σύμφωνα με την Hurriyet.

Το νέο γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» έχει μήκος 238 μέτρα και πλάτος 42 μέτρα, είναι 7ης γενιάς και θεωρείται το ισχυρότερο στον στόλο των γεωτρυπάνων που διαθέτει η Τουρκία!!!

Το γεωτρύπανο έχει πιο προηγμένη τεχνολογία από τα πλοία 6ης γενιάς, τα οποία διαθέτουν ικανότητα θαλάσσιων γεωτρήσεων υπό πολύ υψηλή πίεση σε βάθος 12.000-12.500 μέτρων!!!

Τα 7ης γενιάς θα μπορούν να κάνουν θαλάσσια γεώτρηση σε μεγαλύτερο βάθος!!!

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουλίου o Φατίχ Ντονμέζ επισκέφθηκε το λιμάνι Τάσουτζου στην περιοχή της Μερσίνης, όπου γίνονταν οι εργασίες επισκευής του «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», όπως ονομάστηκε πρόσφατα το συγκεκριμένο γεωτρύπανο από τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.