Τέσσερις τομές από ΣΥΡΙΖΑ για προσιτή στέγη!!!(Βίντεο ομιλίας)

Τέσσερις τομές για τη δημιουργία προσιτής οικονομικής κατοικίας κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη στεγαστική πολιτική. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει προστασία της κύριας κατοικίας των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης, περιορισμούς σε Airbnb, φοροελαφρύνσεις, διπλασιασμό του επιδόματος στέγασης και Δημιουργία Τράπεζας Στέγης.

Μιλώντας σε εκδήλωσή του κόμματός του για το στεγαστικό πρόβλημα ανέφερε:

«Με την παράταξη που χρεοκόπησε τη χώρα, έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές!!!

Η μεγαλύτερη όμως ίσως είναι ο τρόπος που ιεραρχούμε τις οικονομικές και κοινωνικές προτεραιότητες!!!

Η προσήλωσή μας στο Δημόσιο συμφέρον!!!

Η προσήλωσή τους στα ιδιωτικά συμφέροντα!!!»

Δείτε τις λεπτομέρειες της ομιλίας στο βίντεο που ακολουθεί 

Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι από τον Αύγουστο του 2018 «που κάναμε πράξη τη δέσμευση και το χρέος μας απέναντι στον ελληνικό λαό, πετυχαίνοντας την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, η Ελλάδα έκανε πολλά βήματα πίσω!!!

Καταλόγισε στην κυβέρνηση τις αρνητικές πρωτιές στον πληθωρισμό, στους λογαριασμούς ρεύματος, στις τιμές των καυσίμων, στα είδη πρώτης ανάγκης!!!

«Τίνος ευθύνη είναι η αρνητική πρωτιά στο μισθό και στα εισοδήματα;

Τίνος ευθύνη είναι η αρνητική πρωτιά στην ακρίβεια της στέγης;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Σε αυτή τη χώρα όπου ο μισθός τελειώνει τη 3η εβδομάδα και η ενεργειακή φτώχεια επανέρχεται δριμύτερη, η κυβέρνηση όχι μόνο παρακολουθεί αδρανής την έκρηξη των ενοικίων αλλά επιχαίρει και από πάνω για το ροντέο στην αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης, του Airbnb.

Θεωρώντας το, επενδυτικό φαινόμενο που συμβάλει στην αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας.

Όταν από μια οικονομική δραστηριότητα κερδίζουν λίγοι αλλά χάνει η μεγάλη πλειοψηφία, εμείς δε τη θεωρούμε αναπτυξιακή!!!

Τη θεωρούμε κερδοσκοπική!!!

Και αντικοινωνική!!!»

«Το ζήτημα της στέγης απαιτεί πολιτική βούληση για τομές αλλά και πολυεπίπεδη γνώση του φαινομένου.

Στη δική μας λογική, η στέγη αποτελεί ένα ζήτημα συστράτευσης και συμπόρευσης δυνάμεων που μελετούν, βιώνουν και γνωρίζουν το φαινόμενο» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε:

«Από την αυτοδιοίκηση, μέχρι το επιστημονικό δυναμικό των ελληνικών πανεπιστημίων, τους κατοίκους, τους επιχειρηματίες των περιοχών που πλήττονται!!!

Από την παροχή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών από πόλεις και χώρες που αντιμετώπισαν πριν από μας την έκρηξη του στεγαστικού προβλήματος!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.