Στην επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.»

Κοινή δήλωση Χαρίτση – Φάμελου:

Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια!!!

 Μονόδρομος ο φόρος στα υπερκέρδη!!!

Υπερκέρδη έως 3,6 δισ. ευρώ για τα εγχώρια διυλιστήρια!!!

Σοβαρές αντιδράσεις προκαλεί ήδη το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» για τα κέρδη μαμούθ των ελληνικών διυλιστηρίων, στον απόηχο της μεγάλης ενεργειακής κρίσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση προς το Μαξίμου και κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιδοτεί την κερδοσκοπία σε καύσιμα και ενέργεια εν μέσω μεγάλης κρίσης και τεράστιας ακρίβειας που πλήττει την κοινωνία!!!

Οι τομεάρχες Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Αλέξης Χαρίτσης και Σωκράτης Φάμελλος, σε κοινή τους δήλωση επισημαίνουν ότι «το σημερινό δημοσίευμα επιβεβαιώνει τα υπερκέρδη των εταιρειών παραγωγής καυσίμων, όπως έκανε και η πρόσφατη έκθεση ΣΥΡΙΖΑ για τα πραγματικά υπερκέρδη στην ηλεκτρική ενέργεια» και υπογραμμίζουν ότι «η εφαρμογή φόρου στα υπερκέρδη στις ενεργειακές εταιρείες είναι πλέον μια παγκόσμια υποχρέωση!!!»

«Στη χώρα μας όμως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά και πιο εξοργιστικά από οπουδήποτε αλλού!!!

Σήμερα η Ελλάδα κατέχει την θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά στο κόστος βενζίνης!!!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως αντί να επιταχύνει τη φορολόγηση των υπερκερδών, κάνει ό,τι μπορεί για να καλύψει τα καρτέλ και να επιδοτήσει τους μηχανισμούς της κερδοσκοπίας!!!

Ακόμα χειρότερα, όπως αποδεικνύει με πρόσφατη απάντησή της σε κοινοβουλευτική μας παρέμβαση, δεν πραγματοποιεί καν τους απαραίτητους ελέγχους στην αγορά καυσίμων για να πατάξει την αισχροκέρδεια!!!» καταγγέλλουν χαρακτηριστικά.

Διυλίζουν υπερκέρδη έως 3,6 δισ. ευρώ!!!

Πώς η ενεργειακή κρίση τροφοδοτεί με ουρανοκατέβατα κέρδη τα εγχώρια διυλιστήρια

Στελέχη της αγοράς ακτινογραφούν τα ασύλληπτα έσοδα που κρύβονται πίσω από τους ισολογισμούς

Η ευκολία των υψηλών ειδικών φόρων και ο μονόδρομος της έκτακτης φορολόγησης των υπερεσόδων

Πώς το Δημόσιο μπορεί να εξασφαλίσει πρόσθετα ετήσια έσοδα άνω των 500 εκατ. υπέρ των καταναλωτών!!!

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδοτεί την κερδοσκοπία σε καύσιμα και ενέργεια την ώρα που η κοινωνία πλήττεται βάναυσα από την ακρίβεια!!!»

Το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών επιβεβαιώνει ότι σε μια περίοδο που το σύνολο της οικονομίας και της κοινωνίας πλήττεται βάναυσα από τις ακραίες αυξήσεις στην ενέργεια (ρεύμα και καύσιμα), οι ενεργειακές και οι πετρελαϊκές εταιρείες αυξάνουν προκλητικά την κερδοφορία τους.

Παράλληλα, η ελληνική κοινωνία υφίσταται διπλή αφαίμαξη, στο κόστος ενέργειας και καυσίμων από την ολιγοπωλιακή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και πετρελαιοειδών από τη μία, αλλά και στην υπερφορολόγηση του Κράτους από την άλλη, μέσω του υψηλού ΕΦΚ και του ανάλογου ΦΠΑ!!!

Το σημερινό δημοσίευμα επιβεβαιώνει τα υπερκέρδη των εταιρειών παραγωγής καυσίμων, όπως έκανε και η πρόσφατη έκθεση ΣΥΡΙΖΑ για τα πραγματικά υπερκέρδη στην ηλεκτρική ενέργεια.

Η εφαρμογή φόρου στα υπερκέρδη στις ενεργειακές εταιρείες είναι πλέον μια παγκόσμια υποχρέωση!!!

Στη χώρα μας όμως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά και πιο εξοργιστικά από οπουδήποτε αλλού.

Σήμερα η Ελλάδα κατέχει την θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά στο κόστος βενζίνης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως αντί να επιταχύνει τη φορολόγηση των υπερκερδών, κάνει ό,τι μπορεί για να καλύψει τα καρτέλ και να επιδοτήσει τους μηχανισμούς της κερδοσκοπίας. Ακόμα χειρότερα, όπως αποδεικνύει με πρόσφατη απάντησή της σε κοινοβουλευτική μας παρέμβαση, δεν πραγματοποιεί καν τους απαραίτητους ελέγχους στην αγορά καυσίμων για να πατάξει την αισχροκέρδεια.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια!!!

Απαιτείται πολιτική αλλαγή!!!

Για να υπάρξει αποφασιστική κρατική παρέμβαση στην αγορά, να επιστραφούν τα υπερκέρδη στην κοινωνία, να σταματήσει επιτέλους ο φαύλος κύκλος της κερδοσκοπίας και της ακρίβειας!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.