Πυρετώδεις έρευνες μετά την πτώση ελικόπτερου στη Σάμο!!!

Το Λιμενικό διέσωσε άτομο που είχε τις αισθήσεις του, ενώ περισυνέλεξε δεύτερο μέλος του πληρώματος, στο οποίο γίνονται προσπάθειες ανάνηψης.

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε τρίτο άτομο που επέβαινε στο ελικόπτερο.

Ένα ελικόπτερο που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς –η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί της Σάμου– έπεσε σε θαλάσσια περιοχή κοντά στον Άγιο Μηνά.

Τέσσερα άτομα (ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί χειριστές και ένας Έλληνας που είχε τον ρόλο συνδέσμου-μεταφραστή) επέβαιναν στο ελικόπτερο, το οποίο ήταν τύπου Μi 8 (μεσαίου τύπου), ήταν μισθωμένο από την πυροσβεστική και είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Σάμου.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου και του πληρώματος, που επικεντρώνεται στη θαλάσσια περιοχή της Πλάκας, νοτιοδυτικά της Σάμου.

Συμμετέχουν 3 πλωτά περιπολικά του Λιμενικού, δύο ιδιωτικά σκάφη, ενώ στο σημείο έσπευσε ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας.

Το Λιμενικό εντόπισε αρχικά και διέσωσε ένα άτομο (Ρουμανικής υπηκοότητας) που επέβαινε στο ελικόπτερο, το οποίο είχε τις αισθήσεις του και είναι καλά στη υγεία του.

Λίγο αργότερα, περισυνελέγη από πλωτό του λιμενικού δεύτερο μέλος του πληρώματος του ελικοπτέρου, στο οποίο γίνονται προσπάθειες ανάνηψης.

Ακολούθως, από ελικόπτερο που συμμετέχει στις έρευνες, εντοπίστηκε ένα τρίτο άτομο, το οποίο στη συνέχεια περισυνελέγη από σκάφος του Λιμενικού: σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, ο άνθρωπος αυτός δεν έχει τις αισθήσεις του. 

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Παλαιοχώρι Σάμου είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Κατά την επιχείρηση αεροπυρόσβεσης, ένα (1) ελικόπτερο τύπου ER-MHY (Mi-8 MTV-1) μισθωμένο από το Πυροσβεστικό Σώμα, με πλήρωμα τεσσάρων (4) ατόμων, εκ των οποίων τρείς (3) αλλοδαποί και ένας (1) ημεδαπός ο οποίος λειτουργούσε ως σύνδεσμος, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Μηνάς, πλησίον της παραλίας Πλάκα, Ν.Δ. της Νήσου Σάμος.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Σάμου.

Κατά την εξέλιξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, διεσώθη ένα (1)  μέλος του πληρώματος, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και του άλλου επιβαίνοντα!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.