Ο Ερντογάν εκβιάζει ξανά ΝΑΤΟ και Σουηδία!!!

Για ακόμα μια φορά, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προειδοποιεί τη Σουηδία ότι θα παγώσει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, εάν η σκανδιναβική χώρα δεν «συμμορφωθεί» με τις επιθυμίες της Άγκυρας!!!

Την ίδια στιγμή, στέλνει σαφέστατο μήνυμα προς τη Συμμαχία, αναμένοντας προφανώς και τις δικές της ενέργειες!!!

Συγκεκριμένα, έπειτα από το υπουργικό συμβούλιο που έγινε στην Άγκυρα, ο Ερντογάν προέβη σε δηλώσεις, κυρίως «εσωτερικής κατανάλωσης» με το βλέμμα στις επικείμενες εκλογές.

Όταν αναφέρθηκε στο θέμα των δύο υπό ένταξη χωρών στο ΝΑΤΟ (Φινλανδίας και Σουηδίας), ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία πήγε στην Ισπανία (στη σύνοδο της Συμμαχίας) και κατέθεσε τις θέσεις της σε όλες τις χώρες-μέλη για αυτό το ζήτημα.

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω για άλλη μία φορά ότι αν αυτές οι χώρες δεν κάνουν τα απαραίτητα βήματα για να εκπληρωθούν οι όροι μας, θα παγώσουμε τη διαδικασία!!!

Βλέπουμε ότι ειδικά η Σουηδία δεν δείχνει μια καλή εικόνα σε αυτό το θέμα.

Η στάση μας ως Τουρκία είναι πολύ σαφής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν, αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, είχε δηλώσει πως το τουρκικό κοινοβούλιο δεν χρειάζεται να βιαστεί για να εγκρίνει τις υποψηφιότητες της Φινλανδίας και της Σουηδίας, τονίζοντας ότι η Άγκυρα θα πρέπει πρώτα να δει αν οι δύο χώρες θα τηρήσουν τις υποσχέσεις που έδωσαν σε αντάλλαγμα για την υποστήριξη της Τουρκίας, περιλαμβανομένης της έκδοσης των υπόπτων που ζητεί η χώρα του!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.