Ν. Κεραμέως: Μέχρι Παρασκευή οι βάσεις εισαγωγής!!!

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις για τις πανελλήνιες εξετάσεις του 2022, δήλωσε μέσω της φιλικής τηλεοπτικής συχνότητας του Σκάι, η Νίκης Κεραμέως!!!

Τα τελικά αποτελέσματα για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια, θα εκδοθούν στα τέλη του Ιουλίου, αντί για τα τέλη Αυγούστου, αυτοθαυμάστηκε η υπουργός Παιδείας, σημειώνοντας ότι αυτό έγινε «με σεβασμό στην αγωνία του υποψηφίου και στην ανάγκη για βέλτιστο προγραμματισμό», αδιαφορώντας ωστόσο για το γεγονός ότι οι εξεταζόμενοι βρέθηκαν απροετοίμαστοι ψυχολογικά μπροστά στην ανακοίνωσή της.

Συνεχίζοντας στο μοτίβο «ευλογάω τα γένια μου», η κ. Κεραμέως υπενθύμισε ότι ο υποψήφιος μπορεί να λάβει τα αποτελέσματα και με sms στο κινητό του, αν έχει γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για την επίτευξη του κυβερνητικού στόχου να στραφούν οι νέοι στα δημόσια ΙΕΚ και να αποδυναμωθεί το ελληνικό πανεπιστήμιο.

Στο πλαίσιο αυτό, περιχαρής ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει αύξηση στους εισαχθέντες στα δημόσια ΙΕΚ.

Για την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, η υπουργός υπερασπίστηκε το κυβερνητικό αφήγημα, λέγοντας ότι ώθησε τους μαθητές να προσπαθήσουν περισσότερο και όπως είπε, αυτό θα φανεί και στα αποτελέσματα.

Σχετικά με τους διορισμούς στην εκπαίδευση, υποστήριξε ότι αυτοί αγγίζουν τις 25.000, από το 2020 έως το 2022.

«Θα ξεκινήσουμε με την καλύτερη στελέχωση και την πιο υγιή ισορροπία ανθρώπινου δυναμικού των τελευταίων δεκαετιών», δήλωσε και επανέλαβε ότι η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει κανονικά τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.