Μέγα φιάσκο με την επιδότηση συσκευών: Οργή και απογοήτευση των πολιτών!!!Πίνακας εισοδηματικής κατηγορίας!!!

Αλλάζω συσκευή: 

Απογοήτευση και εκνευρισμός στους καταναλωτές!!!

Ποιο είναι το πρόβλημα και απορρίπτονται οι αιτήσεις!!!

Η αντικατάσταση των συσκευών αναμένεται να αρχίσει τέλη Ιουλίου!!!

Τα πρώτα στοιχεία για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» (διαθέσιμο στην πλατφόρμα https://allazosyskevi.gov.gr) που «τρέχει» ακόμα δείχνουν ότι σε πρώτη φάση 2 στους 3 δικαιούχους μένουν Ε Κ Τ Ο Σ προγράμματος!!!

Όπως προκύπτει από στοιχεία που δημοσιοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, οι αιτήσεις έφθασαν σχεδόν το ένα εκατομμύριο, όταν το κονδύλι που θα διατεθεί κατ αρχήν για το πρόγραμμα είναι μόλις 150 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα καλυφθεί σε πρώτη φάση μόνο το 1/3 όσων υπέβαλαν αίτηση!!!

Πρώτοι στη λίστα για να λάβουν την επιδότηση είναι όσοι έχουν

χαμηλά εισοδήματα,

oι πολύτεκνοι και

τα άτομα με αναπηρία!!!

Στη συνέχεια θα υπάρχει μία λίστα επιλαχόντων και «κάθε φορά που θα βρίσκουμε χρήματα, θα αυξάνουμε το ποσό του προγράμματος και θα δίνεται η επιδότηση και στους υπόλοιπους», υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι η αντικατάσταση των συσκευών αναμένεται να αρχίσει τέλη Ιουλίου.

Το πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση έως και κατά 50% η αγορά της νέας «πράσινης» συσκευής, ενώ τα ποσοστά και τα ποσά επιδοτήσεων διαμορφώνονται ανάλογα με το εισόδημα του δικαιούχου και τον τύπο της συσκευής!!!

Όσοι δικαιούνται την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα πρέπει μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου να αγοράσουν τις νέες συσκευές, ενώ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να γίνει η απόσυρση των παλαιών.

Για να είναι δυνατή η επιχορήγηση της αγοράς μίας νέας ηλεκτρικής συσκευής, θα πρέπει αντίστοιχα να πραγματοποιείται απόσυρση προς ανακύκλωση μίας παλιάς που ανήκει στην ίδια κατηγορία με την επιχορηγούμενη!!!

Ειδικότερα, για τους σκοπούς του Προγράμματος επιτρέπεται η επιχορήγηση:

κλιματιστικού (κατηγορία 1) προς αντικατάσταση παλαιού κλιματιστικού,

ψυγείου (κατηγορία 2) προς αντικατάσταση παλαιού ψυγείου
καταψύκτη (κατηγορία 3)

προς αντικατάσταση παλαιού καταψύκτη

Για τους σκοπούς της απόσυρσης, ως ένα (1) κλιματιστικό ορίζεται μια Εσωτερική και μια Εξωτερική Μονάδα (σετ).

Αλλάζω συσκευή: 

Ποιες συσκευές θα γίνονται δεκτές

Οι προς ανακύκλωση συσκευές πρέπει να είναι άρτιες, όπως μπορεί να επιβεβαιωθεί μετά από γενικό οπτικό έλεγχο πριν την απόσυρσή τους.

Επίσης, θα πρέπει να βρίσκονταν πριν την αντικατάστασή τους τοποθετημένες στην κατοικία η οποία δηλώνεται στην αίτηση χρηματοδότησης!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.