Λιγνάδης: Ποινή κάθειρξης 12 ετών για δύο βιασμούς!!!

Ο εισαγγελέας πρότεινε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη έως την έφεση καθώς ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων!!!

Ποινή κάθειρξης 12 ετών επέβαλε κατά συγχώνευση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στο Δημ. Λιγνάδη για τις δύο περιπτώσεις βιασμού για τις οποίες καταδικάστηκε!!!

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3). Μειοψήφισαν ένας ένορκος, η πρόεδρος και μία σύνεδρος που είχαν την άποψη ότι η συνολική ποινή θα πρέπει να είναι τα 11 έτη.

Αναλυτικότερα, το δικαστήριο επέβαλε για το βιασμό στην Επίδαυρο κάθειρξη 5 έτη κατά πλειοψηφία (4-3).

Πρόκειται για τη χαμηλότερη ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί κατά του σκηνοθέτη.

Μειοψήφησαν 2 ένορκοι και μία σύνεδρος που είχαν τη γνώμη ότι θα έπρεπε να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 7 ετών.

Ως προς τη δεύτερη περίπτωση βιασμού κατά του φιλοξενούμενου ανηλίκου μαθητή, το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 10 χρόνων κατά πλειοψηφία (4-3).

Μειοψήφησαν ένας ένορκος, η πρόεδρος και μια σύνεδρος που είχαν την άποψη ότι έπρεπε να επιβληθεί ποινή 6 ετών.

Στη συνέχεια ο εισαγγελέας πρότεινε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη έως την έφεση καθώς είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν αρκούν οι περιοριστικοί όροι!!!

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, στην πρόταση του για να την απόρριψη της χορήγησης ανασταλτικού συνέβαλαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης του, η τέλεση σε βάρος ανηλίκων ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία αναγνώριση των πράξεων του!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.