Καίγεται το ξακουστό δάσος της Δαδιάς!!! 10 χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο!!! (βίντεο)

Εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη η κατάσταση!!!

Πυκνός καπνός έχει καλύψει όλη την πόλη της Αλεξανδρούπολης!!!

Εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς, του μοναδικού στην Ευρώπη οικοσυστήματος κινείται το πύρινο μέτωπο που κατακαίει από το μεσημέρι της Πέμπτης στο Σουφλί Έβρου!!!

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται εξαιρετικά επικίνδυνη και δύσκολη καθώς εκτιμάται ότι το πύρινο μέτωπο μέσα στον πυρήνα του προστατευόμενου δάσους της Δαδιάς καλύπτει έκταση 10 χιλιομέτρων.

Όπως αναφέρει το e-evros, οι καπνοί από το καιόμενο δάσος της Δαδιάς έχουν δημιουργήσει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα και εντός της Αλεξανδρούπολης που έχει καλυφθεί από πυκνό καπνό. Αξιωματούχος της πυροσβεστικής, εκτιμά, μάλιστα, πως το φαινόμενο θα ενταθεί τις προσεχείς ώρες.

Αυτή είναι η εικόνα από την πόλη της Αλεξανδρούπολης, στην οποία όπως διαπιστώνετε και μόνοι σας ένα “στρώμα” καπνού έχει καλύψει την πόλη.

Η πυρκαγιά που μαίνεται στη Δαδιά σε συνδιασμό με τις υπάρχουσες καιρικές συνθήκες, έχουν δημιουργήσει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα και εντός της πόλης.

Αξιωματούχος της ΠΥΑ, εκτιμά πως το φαινόμενο θα ενταθεί τις προσεχείς ώρες.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Ανθόπουλο, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα διευθυντή Δασών Έβρου, αν και οι καιρικές συνθήκες είναι μέχρι στιγμής καλές αφού στην περιοχή πνέουν ασθενείς άνεμοι, το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει το γεγονός ότι οι φλόγες κινούνται νοτιοδυτικά σε πυκνό και ώριμο πευκοδάσος μέσα στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς!!!

Τα μέτωπα είναι πολλά και διάσπαρτα μέσα σε ένα πυκνό – παρθένο δάσος δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων.

Η Πυροσβεστική έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της και αυτή τη στιγμή στο πυκνό δάσος επιχειρούν 291 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, 4  πυροσβεστικά αεροσκάφη και 4 πυροσβεστικά ελικόπτερα ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν μηχανήματα έργου του στρατού και υδροφόρες των δήμων!!!

Το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου είναι μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο!!!

Είναι μία από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας, καθώς εδώ συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.