Η παρουσία του ρωσικού «γίγαντα» ήταν απαραίτητη για την αντιμετώπιση της «κόλασης» στην Πεντέλη!!!

H απουσία του ρωσικού γίγαντα Βeriev BE-200 εξαιτίας της επιλογής της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιβολή αντι-ρωσικών κυρώσεων αδιαφορώντας για τα ελληνικά συμφέροντα και τις ελληνικές ανάγκες είναι καταλυτική!!!

Σε μία κρίσιμη συγκυρία όπου η Αττική απειλείται από ένα τρομακτικών διαστάσεων πύρινο μέτωπο απουσιάζει το μεγαλύτερο πυροσβεστικό «όπλο» που είχε ποτέ στην διάθεσή της η Πυροσβεστική.

Το Beriev αποδείχτηκε καθοριστικό στην κατάσβεση των πυρκαγιών στο εξαιρετικά δύσκολο περσινό καλοκαίρι, και οι τεράστιες δυνατότητές του έγιναν αντιληπτές επί του πρακτέου και επί του πεδίου!!!

Με τι το αντικατέστησε η κυβέρνηση η οποία υποτίθεται ότι αύξησε τον προϋπολογισμό κατά 35%;;;

Με τα αεροσκάφη Air-Tractor.

Το λεκανοπέδιο της Αττικής θα περιμένει τα κουρασμένα CL-415 Canadair που θα έρθουν απο Θεσσαλονίκη για να σβήσουν την φωτιά στο μέτωπο της Πεντέλης-Ντράφι γιατί απλά τα “φοβερά και τρομερά” Air-Tractor δεν μπορούν να πετάξουν γιατί έχει ανέμους!

Ακόμα και τα CL-415 Canadair δυσκολεύονται στις ρίψεις νερού όταν οι άνεμοι είναι θυελλώδεις!!!

To γιγάντιο BE-200 όμως ΟΧΙ!!!

Λες και όταν αγοράζει κάποια χώρα πυροσβεστικά πρέπει να κλείνει συμφωνία ότι θα σβήνει την φωτιά μόνο αν δεν έχει άνεμο!!!

Αυτή δυστυχώς η εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει παλαιότερο άρθρο για τα συγκεκριμένα που δεν σβήνουν ούτε ψησταριά καθώς τα αεροσκάφη δεν είναι κατάλληλα για πυροσβεστικά καθώς σχεδιάστηκαν μάλλον για… ψεκασμούς ενώ μεταφέρουν μόνο μέρος του νερού που μπορούν να φέρουν τα CL-415 (δηλαδή το μισό) και κλάσμα του αντίστοιχου φορτίου που μπορούν να φέρουν αεροσκάφη όπως το BE-200 ή το IL-76.

Στην περιοχή της φωτιάς στην Πεντέλη πνέουν ισχυροί άνεμοι αναφέρει η πυροσβεστική και έτσι τα Air Tractors δεν μπορούν να επιχειρήσουν και αποχωρούν!!!

Έτσι λοιπόν, η κυβέρνηση φρόντισε να βάλει την χώρα στην «σωστή πλευρά της Ιστορίας», κατά δήλωση του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη και της στέρησε το σημαντικότερο πλεονέκτημα που είχε απέναντι σε φωτιές μεγάλου μήκους και πλάτους όπως η τωρινή και σε περιβάλλον πανίσχυρων ανέμων των 9 μποφόρ όπως σήμερα (μάλιστα μέσα στα πύρινα μέτωπα οι άνεμοι στροβιλίζονται αλλάζοντας διαρκώς κατευθύνσεις).

Για την ιστορία να πούμε πως το BE-200 είναι σχεδιασμένο για επιχειρήσεις με διμελές πλήρωμα, διαθέτει οκτώ δεξαμενές και μπορεί συγκεντρώνει 12 τόνους νερού από την θάλασσα με κύματα έως 1,2 μέτρα!!!

Εκτός από νερό, πραγματοποιεί ρίψεις με επιβραδυντικό υγρό ενώ μπορεί να μεταφέρει έως 64 άτομα!!!

Ποιο είναι το αποτέλεσμα της οικειοθελούς απαγόρευσης της παρουσίας του στην περίοδο του θέρους στην Ελλάδα;;;

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.