Ένα ερώτημα προς τον συνήγορο υπεράσπισης του Δ. Λιγνάδη!!!Από το 2010 ο νόμος που αφέθηκε ελεύθερος ο Λιγναδης!!!

Η αξιωματική αντιπολίτευση σηκώνει το γάντι και απαντά στα λεγόμενα του Αλ. Κούγια ενώ παράλληλα θέτει ένα ερώτημα στον γνωστό ποινικολόγο.
Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Κούγια ξέσπασε στη σκιά της αποφυλάκισης του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Με μια εμπρηστική ανακοίνωση, ο Αλέξης Κούγιας, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. λέγοντας πως στελέχη του «παραβαίνουν τον όρκο τους με ταπεινού επιπέδου δηλώσεις και ανακοινώσεις» και την Κουμουνδούρου να απαντά άμεσα και να θέτει ένα ερώτημα στον συνήγορο υπεράσπισης του καταδικασθέντα Δ. Λιγνάδη, για δύο βιασμούς ανηλίκων:

«Τίνος το πολιτικό παιχνίδι παίζει;».

Λίγες ώρες μετά την απόφαση για αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη-παρά την καταδικαστική απόφαση του ΜΟΔ εναντίον του για δύο βιασμούς ανηλίκων- από το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια εκδόθηκε ανακοίνωση-δήλωση του ποινικολόγου που επικρίνει τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών του και μεταξύ άλλων αναφέρει πως «… η Δικαιοσύνη αποφάσισε εφαρμόζοντας ένα νόμο και συγκεκριμένα το άρθρο 497 παράγραφος 8 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, τον οποίο μόνο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε, δεν υπήρχε στον προηγούμενο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και το οποίο άρθρο διατάσσει τους Δικαστές και τα Δικαστήρια να αποφασίζουν υποχρεωτικά την αναστολή εκτελέσεως της ποινής όταν ο κατηγορούμενος που καταδικάστηκε:

1:έχει μόνιμη και γνωστή κατοικία στην Ελλάδα,

2:δεν είναι ύποπτος φυγής,

3:δεν έχει προετοιμάσει τη φυγή του στο εξωτερικό,

4:δεν είναι φυγόποινος,

5:δεν είναι φυγόδικος,

6:δεν έχει καταδικαστεί για κακούργημα και

7:δεν υπάρχει φόβος να διαπράξει, εάν μείνει ελεύθερος, εγκλήματα».

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον Αλ. Κούγια

Οι ισχυρισμοί του Αλ. Κούγια απαντήθηκαν άμεσα από την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Κούγιας το άρθρο 497 παρ. 8 του ΚΠΔ ισχύει σήμερα ακριβώς όπως ίσχυε από το 2010, πριν δηλαδή από την μεταρρύθμιση του 2019» σημειώνει αρχικά το κόμμα της Κουμουνδούρου και συνεχίζει θέτοντας ένα ερώτημα:

«Μετά την υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε, ότι ο κ. Λιγνάδης είναι δήθεν θύμα πολιτικής σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ και την καταδίκη για 2 βιασμούς ανηλίκων, το ερώτημα που γεννάται είναι για ποιόν λόγο προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη;

Τίνος το πολιτικό παιχνίδι παίζει;».

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, μετά από πέντε μήνες και τριάντα συνεδριάσεις, επέβαλε την ποινή κάθειρξης 12 ετών κατά συγχώνευση στον Δημήτρη Λιγνάδη, κρίνοντάς τον ένοχο για δύο βιασμούς ανηλίκων και χωρίς να δίνει ελαφρυντικά.

Το Δικαστήριο, λίγο αργότερα, αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησαν δύο ένορκοι και η εκ δεξιών σύνεδρος) να δοθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του με αποτέλεσμα ο Δ. Λιγνάδης να βρεθεί εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους:

Aπαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, παρουσία στο αστυνομικό τμήμα κάθε 1η, 10η και 20η του μήνα και την καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ εώς 28 Ιουλίου.

Στο πρώτο σχόλιο του, μετά την απόφαση του ΜΟΔ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, χαρακτήρισε «ντροπή» το γεγονός πως η ποινή έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.