Συμβούλιο Εφετών Χαλκίδας:ΑΚΥΡΩΣΕ την κατάσχεση του πετρελαίου του ιρανικού τάνκερ στην Κάρυστο!!!Κυβερνητικες παλινωδιες!!!

Δεκτές έγιναν οι αντιρρήσεις της ιρανικής πλευράς (νομικός εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του φορτίου είναι ο Παναγιώτης Χιωτέλης) από το Συμβούλιο Εφετών Χαλκίδας, το οποίο ακύρωσε τις αποφάσεις της Ανακρίτριας Χαλκίδας για κατάσχεση και μεταφορά του… φορτίου (107.000 τόνοι) του (ρωσικού) υπό σημαία Ιράν τάνκερ Lana, σε μισθωμένο από τις ΗΠΑ δεξαμενόπλοιο!!!

Αν και η δίκη είχε οριστεί για σήμερα, οι διαδικασίες επισπεύσθηκαν, καθώς μετά τα όσα συνέβησαν στον Περσικό Κόλπο με την κατάσχεση από τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης των δύο ελληνικών τάνκερ ως αντίποινα για την κατάσχεση του Lana στην Κάρυστο τον Απρίλιο (μετά από εντολή των ΗΠΑ), οι σχέσεις Ελλάδας-Ιράν κρέμονταν από μια κλωστή.

Έτσι, φαίνεται πως η δικαστική οδός είναι αυτή που ίσως δώσει μια λύση, καθώς σύμφωνα με την απόφαση, το φορτίο που είχε μεταφερθεί από το υπό σημαία Ιράν τάνκερ, θα πρέπει να του επιστραφεί.

Μια απόφαση που η ελληνική πλευρά κοινοποίησε στην πρεσβεία του Ιράν, ελπίζοντας πως θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση της κατάστασης και απελευθέρωση των δύο ελληνικών τάνκερ.

Έστω και αργά πήραμε την ορθή απόφαση!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.