Στόλτενμπεργκ για ένταξη Φινλανδίας – Σουηδίας στο ΝΑΤΟ: “Αποδεκτές οι ανησυχίες της Τουρκίας”!!!

Αλήθεια πόσο ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΟΜΕΝΩΣ να νιώθει ο Ερντογάν σύμφωνα με το  αφήγημα της ελληνικής κυβέρνησης, των “έγκυρων” δημοσιογράφων και του συνόλου σχεδόν των ΜΜΕ ;;;

Σε “θρίλερ” εξελίσσεται η ένταξη των δύο χωρών στη Συμμαχία, με τον Γενικό Γραμματέα να ζητά να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι αντιρρήσεις της Τουρκίας.

Οι ανησυχίες ασφάλειας της Τουρκίας και η αντίθεση της, στις αιτήσεις ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι αποδεκτές, όπως δήλωσε την Κυριακή (12/06) στη Φινλανδία, ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ!!!

Ο Στόλτενμπεργκ επισκέφτηκε τον πρόεδρο της χώρας, Σάουλι Νιινίστο, ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό να σημειωθεί, ότι κανένας άλλος νατοϊκός σύμμαχος δεν έχει υποφέρει περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία, και έτσι, οι ανησυχίες της είναι αναγκαίο να ληφθούν σοβαρά υπόψη:

“Αυτές είναι θεμιτές ανησυχίες που αναφέρονται στην τρομοκρατία, αλλά και στις εξαγωγές όπλων”.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος για το ΝΑΤΟ με δεδομένη τη στρατηγική θέση της, στη Μαύρη Θάλασσα μεταξύ της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, ενώ επικαλέστηκε την υποστήριξη που η Τουρκία προσέφερε στην Ουκρανία, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου!!!

Ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ πάντως, είχε εκφράσει στο παρελθόν την πεποίθηση πως “θα φτάσουμε εκεί”, λέγοντας πως “στόχος μου παραμένει η ταχεία ενταξιακή διαδικασία.

Αλλά χρειάζεται και οι τριάντα σύμμαχοι να συμφωνούν”.

Μάλιστα, είχε αποκαλέσει την Τουρκία ως “σημαντικό σύμμαχο”, οι ανησυχίες του οπίου θα πρέπει να αντιμετωπιστούν:

“Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος και, όταν ένας σύμμαχος εγείρει ανησυχίες, πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε!!!

Για τις ελληνικές ανησυχίες,ομως, στην αποστολή όπλων και πολεμικού υλικού  στην Τουρκία  ούτε κουβέντα!!!

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσει ένας οργανισμός όπως το ΝΑΤΟ.

Κανένας άλλος σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν έχει υποστεί περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία”.

Υπενθυμίζεται πως, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν, ο τελευταίος, του είχε διαμηνύσει πως “και οι δύο χώρες θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν ότι έχουν σταματήσει να υποστηρίζουν την τρομοκρατία, ότι έχουν άρει τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας και ότι είναι έτοιμες να δείξουν αλληλεγγύη στη Συμμαχία”!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.