Πλημμύρες Μάνδρας: Αθώα η Ρένα Δούρου!!! Οκτώ καταδίκες!!!

Αθώα κρίθηκε η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και άλλοι 12 κατηγορούμενοι για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα!!!

Ποιοι καταδικάστηκαν.

Την αθώωση της πρώην περιφερειάρχη Ρένας Δούρου ομόφωνα, καθώς και ακόμα 12 κατηγορούμενων για τις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας το 2017, που οδήγησαν 25 πολίτες στο θάνατο, αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Το δικαστήριο κήρυξε κατά πλειοψηφία ένοχους οκτώ κατηγορούμενους.

Ειδικότερα, οι δικαστές αποφάσισαν πως δεν υπήρξε καμία ποινική ευθύνη για τους υπαλλήλους του δασαρχείου, τον τότε δήμαρχο Μεγάρων, τον τότε δήμαρχο Ελευσίνας, τους υπαλλήλους της πολεοδομίας και τους υπαλλήλους επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων.λ, απαλλάσσοντας τους από κάθε κατηγορία.

Ως προς τη Ρένα Δούρου, κρίθηκε αθώα για τα αδικήματα της παραβασης καθήκοντος, της πλημμύρας δια παραλείψεως από υπόχρεο, τη ανθρωποκτονίας και της σωματικής βλάβης από αμέλεια!!!

Ενοχή είδαν οι δικαστές -κατά πλειοψηφία- για δύο αντιπεριφερειάρχες, την τότε δήμαρχο Μάνδρας, δασάρχες και στελέχη πολεοδομίας και αστυνόμευσης ρεμάτων, κατά περίσταση για τα αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβών εξ αμελείας.

Οι ίδιοι κατηγορούμενοι, οκτώ στο σύνολο, αθωώθηκαν ομόφωνα για την πράξη της παραβίασης καθήκοντος.

Το δικαστήριο συνεδριάζει επί των ελαφρυντικών!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.