Παρέμβαση πανικού της ΕΚΤ για να διασώσει τα ομόλογα της Νότιας Ευρώπης!!!

Έκτακτη συνεδρίαση, εξετάζει επανενεργοποίηση PEPP!!!

Οι αγορές εξέλεβαν τις διαβεβειώσεις της Lagarde ως «μπλόφα» και απαίτησαν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων
Σε έκτακτη συνεδρίαση προχωρά σήμερα  στις 12:00 ώρα Ελλάδας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε μία προσπάθεια να διασώσει τα ομόλογα της περιφέρειας της Ευρωζώνης, μετά το sell off που έχει οδηγήσει σε εκτίναξη τις αποδόσεις, κυρίως σε Ελλάδα και Ιταλία.
Η ΕΚΤ επεξεργάζεται ένα δίχτυ προστασίας για τα ομόλογα της περιφέρειας, καθώς κλιμακώνεται η ανησυχία για μία νέα κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.
Μία από τις λύσεις που επεξεργάζεται η ΕΚΤ, είναι η επανενεργοποίηση του έκτακτου προγράμματος πανδημίας (PEPP), προκειμένου να διατηρηθούν χαμηλά τα μακροπρόθεσμα επιτόκια.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
Η έλλειψη σαφήνειας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου της προέδρου της ΕΚΤ Christine Lagarde, όσον αφορά τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης, για να προστατέψει τις υπερχρεωμένες χώρες, εν όψει του τερματισμού του QE και της αύξησης των επιτοκίων από τον Ιούλιο, προκάλεσε ένα σαρωτικό sell off στα ομόλογα.
Οι αγορές εξέλεβαν τις διαβεβειώσεις της Lagarde ως «μπλόφα» και απαίτησαν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews.gr δεν είναι σαφές εάν η ΕΚΤ ετοιμάζει κάποιο νέο εργαλείο για τη στήριξη των ομολόγων της περιφέρειας ή εάν αναμένεται να προχωρήσει σήμερα σε κάποια ανακοίνωση.

Μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ, αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των ομολόγων.

Στην Ιταλία, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε χθες Τρίτη στο 4,219%, ενώ σήμερα διαμορφώνεται στο 4%!!!

Το spread ανάμεσα στα ιταλικά και γερμανικά ομόλογα υποχωρεί στις 324 μονάδες βάσης!!!

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα Τετάρτη στο 4,5%, από 4,66% χθες!!!

Schnabel (ΕΚΤ): Θα απλώσουμε δίχτυ προστασίας για τα ομόλογα του Νότου!!!

Δεν έχει όρια η δέσμευσή μας!!!

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα καταπολεμήσει οποιαδήποτε εκτίναξη του κόστους χρέους των υπερχρεωμένων κρατών μελών αλλά η απάντησή της θα είναι ξεχωριστή για την κάθε περίπτωση και δεν υπάρχει ανάγκη να ανακοινωθεί εκ των προτέρων κάποιο εργαλείο, τόνισε άλλωστε την Τρίτη το εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ, Isabel Schnabel.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, αν και όποτε χρειαστεί, μπορούμε και θα σχεδιάσουμε και θα χρησιμοποιήσουμε νέα εργαλεία για να διασφαλίσουμε τη μετάδοση της νομισματικής μας πολιτικής και ως εκ τούτου τη βασική εντολή μας για σταθερότητα των τιμών» τόνισε η κα. Σνάμπελ σε ομιλία της στο Παρίσι.

«Η δέσμευσή μας στο ευρώ είναι το εργαλείο μας κατά του κατακερματισμού!!!

Η δέσμευση αυτή δεν έχει όρια» υπογράμμισε!!!

Η Schnabel ανέφερε ότι η ΕΚΤ θα αντιδράσει σε νέες έκτακτες περιστάσεις με υφιστάμενα και δυνητικά νέα εργαλεία, τα οποία μπορεί να είναι διαφορετικά με διαφορετικές προϋποθέσεις, μαξιλάρια ασφαλείας και διάρκεια.

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.