Νέα μείωση φόρου για το ρεύμα στην Ισπανία, ενώ η κυβέρνηση ΝΔ σφυρίζει αδιάφορα!!!

Περαιτέρω μειώσεις στον φόρο του ηλεκτρικού ρεύματος για τους καταναλωτές ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση, με στόχο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στο οικογενειακό κομπόδεμα από την ακρίβεια, ενώ ο πληθωρισμός στην ΕΕ βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ!!!

Την ίδια στιγμή, η η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξακολουθεί να αρνείται κατηγορηματικά να αγγίξει το «άγιο δισκοπότηρο» του καταναλωτικού φόρου για το ρεύμα, καθώς και τον ΕΦΚ για τα καύσιμα, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, φορέων και εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών!!!

«Πριν ένα χρόνο μειώσαμε τον ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια από το 21% στο 10%!!!

Στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα τον μειώσουμε από το 10% στο 5% προκειμένου να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τους πολίτες από τις επιπτώσεις του πολέμου» στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ μιλώντας στο κοινοβούλιο, χωρίς να διευκρινίσει για πόσο θα διαρκέσει το μέτρο.

Η ισπανική κυβέρνηση, που στα τέλη Μαρτίου υιοθέτησε ένα πακέτο μέτρων διάρκειας τριών μηνών για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, αναμένεται να λάβει και άλλα μέτρα το Σάββατο στη διάρκεια έκτακτου υπουργικού συμβουλίου με στόχο να απαλύνει τις επιπτώσεις του πληθωρισμού, που τον Μάιο έφτασε το 8,7% σε ετήσια βάση.

Η κυβέρνηση δεν έχει διευκρινίσει προς το παρόν ποια άλλα μέτρα θα ανακοινωθούν το Σάββατο, αλλά εξετάζονται πολλά ενδεχόμενα, κυρίως από το κόμμα Podemos, που συμμετέχει με το Σοσιαλιστικό Κόμμα στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Η υπουργός Εργασίας Γιολάντα Ντίας πρότεινε τη μείωση κατά 50% της τιμής των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς και την παροχή μιας επιταγής 300 ευρώ στους πολίτες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

«Ο πληθωρισμός πλήττει σφοδρά τις οικογένειες (…) Η κυβέρνηση αντέδρασε γρήγορα και αποφασιστικά, αλλά αυτό πλέον δεν αρκεί!!!

Πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα προστασίας μπροστά στη διεθνή κρίση», τόνισε η Ντίας στο Twitter.

Για τη χρηματοδότηση των μέτρων αυτών πολλοί υπουργοί πρότειναν την επιβολή έκτακτου φόρου στις μεγάλες εταιρείες ενέργειας, οι οποίες έχουν συσσωρεύσει ασύλληπτα υπερκέρδη σε σχέση με πέρυσι!!!

Θα πρόκειται για ένα μέτρο «δικαιοσύνης», αλλά θα πρέπει να δούμε «με ποιο τρόπο μπορούμε να το εφαρμόσουμε καλύτερα», διευκρίνισε χθες Τρίτη η υπουργός Προϋπολογισμού Μαρία Χεσούς Μοντέρο.

Η Μαδρίτη έχει υιοθετήσει πολλά πακέτα μέτρων από πέρυσι το καλοκαίρι σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον πληθωρισμό.

Το πιο πρόσφατο και πιο γενναιόδωρο -ύψους 6 δισ. ευρώ- υιοθετήθηκε στα τέλη Μαρτίου και προέβλεπε επιδοτήσεις στα καύσιμα που θα ισχύουν ως τα τέλη Ιουνίου και αναμένεται να παραταθούν.

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.