Με ένα δεύτερο ενοίκιο θα επιβαρυνθεί μία 4μελής οικογένεια,για καύσιμα,το 2022!!!

Οι αυξήσεις στα καύσιμα δεν έχουν τελειωμό, ενώ σπάνια μπορεί πλέον να βρει κανείς βενζινάδικο που η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης δεν είναι κοντά στα 2,30 ευρώ!!!

Η άνοδος πάει με «σπασμένα φρένα», ενώ ήδη έχουν εκφραστεί φόβοι ότι θα δούμε σύντομα και τιμή λίτρου αμόλυβδης στα 3 ευρώ.

Στα νησιά, μάλιστα, η αύξηση είναι ακόμα μεγαλύτερη αφού η τιμή είναι στα 2,70 ευρώ το λίτρο.

Μέχρι και 4.000 ευρώ για βενζίνη όλο το 2022 για μια οικογένεια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, από 1,57 ευρώ το 2021 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η βενζίνη βρίσκεται σήμερα στα 2,30 ευρώ, με την πρόβλεψη να κάνει λόγο για 3 ευρώ σε λίγους μήνες.

Στην Κρήτη η τιμή λίτρου είχε 1,67 το 2021 και πάνω από 2,35 ευρώ το 2022.

Έτσι, με αυτά τα ποσά, ανάλογα βέβαια με το αυτοκίνητο και τις αποστάσεις, ένα μέσο οικογενειακό αυτοκίνητο που ήθελε από 2.355 ευρώ τον χρόνο στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη το 2021 για όλη την χρονιά με ενσωματωμένη την πρόβλεψη για αμόλυβδη ως 3 ευρώ θα κάψει ως 3.975 ευρώ το 2022 και στην Κρήτη από 2.505 θα πάει στα ως 4.012,50 ευρώ.

Αν, μάλιστα, στην Αθήνα που οι αποστάσεις είναι μεγάλες, οι σύζυγοι έχουν δύο αυτοκίνητα για να μεταβούν στη δουλειά τους το κόστος εκτοξεύεται σε εφιαλτικά επίπεδα που είναι σχεδόν αδύνατον να καλυφθούν.

Πιέσεις για νέα μέτρα στήριξης

Μέσα σε αυτό το κλίμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iEidiseis, οι εσωτερικές πιέσεις στην κυβέρνηση για νέα μέτρα στήριξης, και για τα καύσιμα αλλά και για τα τρόφιμα, ολοένα και αυξάνονται.

Απαραίτητη προϋπόθεση πάντως είναι η ύπαρξη δημοσιονομικού χώρου.

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έβαλε χθες ένα μεγάλο «στοπ» αλλά και έκλεισε κάθε συζήτηση περί μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα, λέγοντας πως οριζόντια μέτρα όπως η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων δεν είναι «μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης», μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Θεσμών και Διαφάνειας και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.