“Μαύρη Τρίτη” στις αγορές!!!Διαρκές sell off στα χρηματιστήρια!!! Βουλιάζουν στο 4,56% τα ελληνικά ομόλογα!!!

Συναγερμό έχει σημάνει η συνεχιζόμενη καταβύθιση των ελληνικών ομολόγων, που φέρνει τις αποδόσεις τους στα υψηλά τετραετίας, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατη την προσφυγή της.. χώρας στις χρηματαγορές για δανεισμό με ομόλογα!!!

Τα ελληνικά κρατικά χρεόγραφα ακολουθούν σήμερα την πορεία του ΧΑ, που “βουλιάζει” σήμερα, καταγράφοντας ετεροχρονισμένα τις απώλειες τις οποίες απέφυγε χθες – ημέρα γενικευμένης πτώσης των αγορών – επειδή ήταν κλειστό!!!

Ενώ τα ομόλογα των άλλων χωρών της Ευρωζώνης ανακάμπτουν ή κινούνται σταθεροποιητικά, τα ελληνικά “ρίχνονται στον… Καιάδα” σε ένα πραγματικό sell off.

Η απόδοση του 10ετούς εκτοξεύεται περίπου 11 μονάδες βάσης πάνω από το κλείσιμο της Παρασκευής και διαμορφώνεται αυτή την ώρα σε 4,53% στις πλατφόρμες διεθνών συναλλαγών!!!

Νωρίτερα είχε προσεγγίσει το 4,56%!!!

Ως ένδειξη αυξανόμενων ανησυχιών για τις μεσοβραχυπρόθεσμες δημοσιονομικές προοπτικές της χώρας ερμηνεύεται η πορεία του 5ετούς ελληνικού ομολόγου:

Η απόδοση του ανεβαίνει αυτή την ώρα κατά 22,5(!) μονάδες βάσης, στο 3,45%, ενώ νωρίτερα είχε καταγράψει 3,50%!!!

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ασία κατακρημνίζονται καθώς οι επενδυτές φεύγουν άρον άρον από τα ριψοκίνδυνα assets εν μέσω ανησυχιών ότι οι συνεχιζόμενες πληθωριστικές πιέσεις θα οδηγήσουν τις κεντρικές τράπεζες να συσφίξουν τη νομισματική τους πολιτική, κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε ύφεση τις οικονομίες.

Σύμφωνα με τη Barclays, η FED αναμένεται να αυξήσει κατά 0,75% το βασικό επιτόκιο αναφοράς στη συνεδρίαση της 15ης Ιουνίου.

Επιπλέον, όπως υποστηρίζει, το επιτόκιο θα διαμορφωθεί στο εύρος του 3%-3,25% στις αρχές του 2023.

Από την πλευρά της η JP Morgan προβλέπει ότι η FED στις 15 Ιουνίου 2022 θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 0,75% ενώ πλέον δεν αποκλείεται ούτε αύξηση 1% σε μια συνεδρίαση.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στα χρηματιστήρια είναι το γεγονός πως οι 10 κορυφαίες εταιρείες του S&P 500 -με βάση την κεφαλαιοποίηση τους- έχουν χάσει συνολικά πάνω από 1 τρισ. δολάρια σε αξία τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Η Morgan Stanley προειδοποίησε για μεγάλη διόρθωση στη Wall Street, εκτιμώντας ότι ο δείκτης βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 θα υποχωρήσει στις 3.400 μονάδες (πτώση -18% από τα τρέχοντα επίπεδα) μέχρι το τέλος του β’ τριμήνου 2022.

Αλλά και η Bank of America εκτιμά ότι ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 θα υποχωρήσει -23% στις 3.000 μονάδες σε διάστημα 4 μηνών, με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα να υποστηρίζει πως τα πράγματα θα πάνε πολύ χειρότερα από ότι έχουν εκτιμήσει οι περισσότεροι.

Υ.γ.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι λάβατε ΣΟΒΑΡΑ τις προειδοποιήσεις που είχαμε κάνει την περασμένη εβδομάδα και να κάνατε τις “αρμοζουσες” κινήσεις !!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.