Λογική ίσων αποστάσεων από ΗΠΑ παρά τις εμπρηστικές δηλώσεις της Τουρκίας!!!

Μπορεί ο Ταγίπ Ερντογάν κι άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι να έχουν προβεί προσφάτως σε προκλητικές δηλώσεις με εμπρηστικά μηνύματα προς την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο η Ουάσιγκτον επέλεξε –για ακόμα μια φορά– να προχωρήσει σε γενικόλογες νουθεσίες και προς τις δύο χώρες συμμάχους στο ΝΑΤΟ!!!

Έτσι, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (απαντώντας σε σχετική ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσινγκτον) περιορίστηκε σήμερα να δηλώσει ότι οι ΗΠΑ

«προτρέπουν τους συμμάχους τους να απέχουν από τη χρήση ρητορικής»

που θα μπορούσε να υποδαυλίσει περαιτέρω τις εντάσεις στην περιοχή.

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα –και χωρίς να προβεί σε καμία ξεκάθαρη και μεμονωμένη παρατήρηση προς την Άγκυρα–, ο Αμερικανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται.

Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους Συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματία!!!

Προτρέπουμε τους Συμμάχους μας να αποφύγουν τη ρητορική που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την ένταση!!!

Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι και οι δύο ισχυροί εταίροι και βασικοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ των Ηνωμένων Πολιτειών»!!!

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πίτερ Στάνο, είχε καλέσει την να σεβαστεί την ακεραιότητα όλων των κρατών-μελών της ΕΕ «στα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο τους».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε χθες προειδοποιητικά μηνύματα προς την Αθήνα ακόμα και στα ελληνικά, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να συνετιστεί, διαφορετικά θα το μετανιώσει «όπως έναν αιώνα πριν»: ένα μήνυμα που έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» σε μια ημέρα συνεχών προκλήσεων και αυξανόμενης έντασης από πλευράς Άγκυρας.

Υ.γ

Πόσες φορές χειροκρότησαν,όρθιοι, στο Αμερικανικό κογκρέσο τον πρωθυπουργό μας;;;;

ΠΟΣΟ ΣΑΝΟ ΜΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ……και μας αρέσει κιόλας !!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.