Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας:Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

Αυτή είναι η αλήθεια!!

Η κατασταση στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας:

-10.000 λιγότερο προσωπικό σε σχέση με πέρυσι (συνταξιοδοτήσεις, αποχωρήσεις, νοσήσεις, αναστολές εργασίας).

Το εξαντλημένο προσωπικό με περικοπές κανονικών αδειών και ρεπό, επί δύο έτη.

Για τρίτο χρόνο του χορηγούνται ημέρες κανονικής άδειας μειωμένες, λόγω έλλειψης προσωπικού.

-Βαρεα-Ανθυγιεινα, έμειναν μόνο στο χειροκρότημα, αφού η κυβέρνηση μέσω των επιτροπών που διορίζει, θεωρεί ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις χορήγησης !!

-Οι αποδεκατισμένοι νοσηλευτές που σε πολλές περιπτώσεις είναι ένας ή δύο σε κάθε κλινική απόγευμα και νύχτα, επιβαρύνονται δε τώρα και με την συμπλήρωση του πολυσέλιδου έντυπου του ΟΔΙΠΥ (λεγόμενος ιατρικός φάκελος), όπου τα κύρια στοιχεία αφορούν ιατρική πράξη και η συμπλήρωση δεν είναι δουλειά των νοσηλευτών..!!
Πρέπει να το γνωρίζουν..

-Εξαγγέλλονται συνεχώς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αλλά παραμένουν στις εξαγγελίες..!!!

-Οι 4.000 προσλήψεις πλην ιατρών, όπου θα συμμετεχουν με πολύ μικρή μοριοδότηση έναντι όσων συμμετέχουν από τον ιδιωτικό τομέα … δεν αποτελεί λύση για τους 16.000 συμβασιούχους..!!!

Οι συνάδελφοι αυτοί ήταν εκεί όλο το προηγούμενο διάστημα κάλυπταν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δικαιούνται την μονιμοποίηση τους !

-Οι 6.000 συμβασιούχοι με ΣΟΧ παραμένουν με 2μηνες ή 3μηνες παρατάσεις μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί για να παραδοθούν οι υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης στους εργολάβους με ΔΙΠΛΑΣΙΟ σχεδόν κόστος!!

Τους εκμεταλλεύονται μέχρι την ολοκλήρωση των όσων έχουν αναγγείλει για την ιδιωτικοποίηση της υγειας!! γνωρίζοντας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες!!

-7.000 χιλιάδες αναστολές συναδέλφων, από τους οποίους οι περισσότεροι έχουν νοσήσει, τη στιγμή που υπάρχει άρση των μέτρων για την πανδημία, χωρίς ούτε ένα ευρώ..!!

Μέτρο που αποδεικνύει πλέον περίτρανα τον τιμωρητικό του χαρακτήρα, αλλά και το γεγονός της αποδυνάμωσης του ΕΣΥ, προκειμένου να περάσει κομμάτι κομμάτι στα χέρια των ιδιωτών..!!!

-Προωθούνται συγχωνεύσεις, ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία με πληρωμή, καταργήσεις υγειονομικών μονάδων, ιδιωτικοποίηση πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας!!

-Απληρωτες εφημερίες και δεδουλευμενα ιατρικού και λοιπού προσωπικού από τον μήνα Απρίλιο !!!(οι πρόσθετες των ιατρών από Ιανουάριο).

Προϋπολογισμοί μειωμένοι, μη δίνοντας την δυνατότητα στο Δημόσιο σύστημα υγείας να λειτουργήσει αναπτυξιακά, δημιουργώντας παράλληλα ληξηπρόθεσμες οφειλές!!!

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά … κάποιοι Διοικητές έχουν το νου τους στην περίοδο πριν της δικής τους διοίκησης πιστεύοντας ότι θα μπορέσουν, αμαυρώνοντας το πρόσφατο παρελθόν, να κρύψουν την κατάσταση της δημόσιας υγείας σήμερα..!!!

Οι δημόσιες σχέσεις και η υλοποίηση των ρουσφετιών (που πολλές φορές αφήνουν ξεκρέμαστες κλινικές, αφού δεν έχουν την δύναμη να αποφασίσουν τα αυτονόητα !!!) είναι ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι θεωρούν ότι διοικούνται τα νοσοκομεία.

Είναι ζήτημα όλων μας πλέον !!!

Ο φόβος που απλώνουν πάνω μας … μπορεί να μετατραπεί σε δύναμη αγώνα!!!

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείου Τρικάλων

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.