ΕΟΠΥΥ: Αγόρασε (υπερκοστολογημένες) μάσκες για τον κορωνοϊό την ημέρα που καταργήθηκαν οι μάσκες!!!

Η συνολική ζημιά στα δημόσια ταμεία φτάνει τα 1,34 εκατ. ευρώ!!!

Μάσκες (και μάλιστα υπερκοστολογημένες) αγόρασε ο ΕΟΠΥΥ μία ημέρα πριν καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση τους, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο Παύλος Πολάκης.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε (στο ιστολόγιό του στο Facebook) ότι 2 φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στην Λ. Αλεξάνδρας παρέλαβαν 770.000 μάσκες για την πανδημία στις 31 Μαΐου, ενώ η υποχρεωτική χρήση της μάσκας καταργείται από σήμερα, 1η Ιουνίου.

Επισημαίνεται ότι το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ επιβεβαιώνει ότι οι μάσκες προορίζονται για ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, δηλαδή για τους πολίτες και όχι για τις ανάγκες των ιατρικών δομών…

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο ΕΟΠΥΥ αγόρασε με 3,75 ευρώ, πλην ΦΠΑ, το κάθε κουτί των 50 μασκών ενώ στην αγορά η τελική τιμή είναι 2,79 ευρώ.

Η προμήθεια του ΕΟΠΥΥ έγινε με την εταιρεία LARISA FACE COVER της οικογένειας Νταβέλη, η οποία σύμφωνα με τον βουλευτή, έχει σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη!!!

Ο Π. Πολάκης προσθέτει ότι με ένα πρόχειρο ψάξιμο στο διαδίκτυο μπορεί να βρει κανείς τις ίδιες ακριβώς μάσκες αντί 2,79 ευρώ, τελική τιμή, ενώ δημοσιεύει έγγραφα από προμήθεια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης ότι η ίδια ποσότητα και μάρκα μασκών αγοράστηκε με 1,05 ευρώ, πλην ΦΠΑ.

Η εκτίμηση του Π. Πολάκη είναι ότι η συνολική ζημιά στα δημόσια ταμεία φτάνει τα 1,34 εκατ. ευρώ!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.