Βουτιά 5% για το αργό καθώς ο Μπάιντεν εντείνει τις πιέσεις στις πετρελαϊκές!!!Στις αντλίες της Ελλάδας πότε;;;

Με ισχυρές απώλειες που ξεπερνούν το 5% κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πιέζει για μείωση του κόστους των καυσίμων έχοντας βάλει το στόχαστρο τις μεγάλες αμερικανικές πετρελαϊκές!!!

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του Brent παραδόσεως Αυγούστου διαπραγματεύεται στα 109,27 δολάρια το βαρέλι με πτώση 4,7% ή 5,4 δολαρίων!!!

Παρομοίως, το αμερικανικό WTI Αυγούστου υποχωρεί επίσης κατά 5,1% ή 5,6 δολάρια με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 103,9 δολάρια το βαρέλι!!!

Καθώς οι ΗΠΑ αγωνίζονται να περιορίσουν τον πληθωρισμό και τις διαρκώς αυξανόμενες τιμές των καυσίμων, ο πρόεδρος Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα προσωρινή άρση του ομοσπονδιακού φόρου στην βενζίνη, ύψους 18,4 σεντς στο γαλόνι.

Ακόμα και οι traders αργού αναγνωρίζουν ότι οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και, επομένως, οι υψηλότερες τιμές της βενζίνης οδηγούν σε μια πιο επιθετική δράση από τη Fed στα επιτόκια και ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα γίνει ολοένα πιο δημιουργική στο πολιτικό και δημοσιονομικό μέτωπο για να τιθασεύσει το ενεργειακό πληθωριστικό θηρίο”, επισημαίνει ο Stephen Innes, διευθύνων συνεργάτης της SPI Asset Management.

Επιπλέον, ο Μπάιντεν περιμένει αύριο Πέμπτη τους εκπροσώπους επτά πετρελαϊκών, τις οποίες κατηγορεί ότι δεν αναλαμβάνουν δράση για να μειώσουν τις τιμές της βενζίνης καθώς αποκομίζουν κέρδη ρεκόρ στην παρούσα φάση!!!

Από την πλευρά του πάντως, ο CEO της Chevron Μάικλ Γουίρθ υποστήριξε ότι οι επικρίσεις της πετρελαϊκής βιομηχανίας δεν είναι τρόπος για να υποχωρήσει το κόστος των καυσίμων.

“Οι ενέργειες αυτές δεν είναι επωφελείς για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχουμε απέναντι μας”, ανέφερε σε επιστολή του προς τον Μπάιντεν ο Γουίρθ, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να απαντάει ότι η πετρελαϊκή βιομηχανία δείχνει να “παραείναι ευαίσθητη”!!!

Κατά τα άλλα, η Κίνα παρέλαβε ένα νέο φορτίο περίπου 2 εκατ. βαρελιών ιρανικού πετρελαίου την περασμένη εβδομάδα, το οποίο μάλλον προορίζεται για τα αποθέματα ασφαλείας της.

Πρόκειται για την τέταρτη αποστολή τέτοιου είδους από τον περασμένο Δεκέμβριο, που αναμένεται να επιβεβαιωθεί από τα αρχεία των κινεζικών τελωνείων που θα δημοσιεύσουν τα αναλυτικά στοιχεία για την εισαγωγή εμπορευμάτων τον Ιούνιο τον επόμενο μήνα.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.