Απελευθερώνεται με το φορτίο του το ιρανικό δεξαμενόπλοιο που είχε δεσμευτεί στην Εύβοια!!!

Η ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένων και Ναυτιλίας του Ιράν αναφέρει ότι το Lana θα επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του μαζί με το φορτίο του!!!

Mε ανακοίνωσή του την Τρίτη, την οποία επικαλείται και το Reuters, Οργανισμός Λιμένων και Ναυτιλίας του Ιράν γνωστοποίησε ότι το δεξαμενόπλοιο Lana θα επιστραφεί αφού πλέον δεν κρατείται από τις ελληνικές αρχές!!!

Το ημιεπίσημο ιρανικο πρακτορείο Μehr αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “κατόπιν έγκαιρων ενεργειών του Ιράν, η ελληνική κυβέρνηση έδωσε εντολή για την άρση της κατάσχεσης του πλοίου και της επιστροφής του, μαζί με το φορτίο στον ιδιοκτήτη του”.

Για την εξέλιξη που έχει το θέμα πληροφορούμαστε για μία ακόμη φορά από ξένη πηγή την ίδια ώρα που οι ελληνικές αρχές τηρούν σιγή ιχθύος για το ζήτημα!!!

Ως γνωστόν, το φορτίο κατασχέθηκε τον Απρίλιο ανοιχτά της Καρύστου.

Αρχικά υπήρξε απόφαση που διέτασσε την κατάσχεση του φορτίου από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας (ζήτησαν, για την ακρίβεια, τη δέσμευση του φορτίου με βάση διμερή συμφωνία δικαστικής συνδρομής με τη χώρα μας και με το επιχείρημα ότι το πλοίο ανήκε στη ρωσική Promsvyazbank).

Ωστόσο, μετά την ιρανική αντίδραση, η οποία περιελάμβανε ρεσάλτο σε δύο ελληνικά πλοία (πρόκειται για τα δύο ελληνόκτητα tankers Delta Poseidon και Prudent Warrior που κρατούν οι Φρουροί της Επανάστασης) η απόφαση αυτή ανατράπηκε από την ελληνική δικαιοσύνη και η κατάσχεση του φορτίου τελικά δεν προχώρησε!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.