Ένας «από τους στενότερους εταίρους της Γερμανίας η Ελλάδα» λόγω… Ουκρανίας!!!

Στη χώρα μας θα βρίσκεται μεθαύριο η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας στη σκιά της απόφασης του Έλληνα πρωθυπουργού να στείλει κρυφά στην Ουκρανία τεθωρακισμένα οχήματα, τα οποία θα αντικατασταθούν με γερμανικά, με την ελληνική κυβέρνηση να τηρεί σιγή ιχθύος για την αποστολή σε δόσεις στην εμπόλεμη χώρα.

Η Ανναλένα Μπέρμποκ θα ταξιδεύσει στην Αθήνα, προερχόμενη από την Αγκυρα, με την ατζέντα να περιλαμβάνει όλα τα ανοιχτά θέματα στις διμερείς σχέσεις.

Για επίσκεψη σε έναν

«από τους στενότερους εταίρους μας στην Ευρώπη»

έκανε λόγο η ίδια για να προσθέσει ότι

«τόσο σχετικά με την στήριξη της Ουκρανίας και την από κοινού ευρωπαϊκή αντίδραση στην επίθεση της Ρωσίας όσο και σχετικά με την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε την κλιματική κρίση και να επιταχύνουμε μαζικά την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην Αθήνα έχουμε ομοϊδεάτες»!!!

Η Γερμανίδα ΥΠ.ΕΞ. υποστήριξε επίσης πως «η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά την ασφάλεια στη Μεσόγειο.

Σε μια εποχή που η τάξη ασφάλειας στην Ευρώπη αμφισβητείται θεμελιωδώς από τον πρόεδρο Πούτιν, εμείς, ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και ευρωπαίοι εταίροι, πρέπει να είμαστε ενωμένοι.

Είναι σημαντικό να λύνουμε τα προβλήματα με συζητήσεις και όχι με την κλιμάκωση της έντασης».

Και σημείωσε ότι αυτό θα αποτελέσει επίσης σημαντικό ζήτημα και των συνομιλιών που θα έχει στην Τουρκία, την οποία χαρακτηρίζει «απαραίτητο» εταίρο.

«Το ταξίδι μου στην Τουρκία με οδηγεί σε έναν απαραίτητο εταίρο και σε μια χώρα η οποία είναι συνδεδεμένη με τη δική μας όσο καμία άλλη!!!

Σε εκατομμύρια ανθρώπους στη Γερμανία χτυπούν μια γερμανική και μια τουρκική καρδιά!!!

Οι εποχές που αυτό θεωρείτο πρόβλημα έχουν περάσει!!!

Για μένα, αυτός ο διπλός παλμός σημαίνει διπλή δύναμη» είπε η Μπέρμποκ, τονίζοντας ωστόσο ταυτόχρονα ότι, «όπως σε κάθε στενή σχέση, θα μιλήσω ειλικρινά στους Τούρκους φίλους μας:

για τη σημασία του ΝΑΤΟ και της ενίσχυσής του μέσω της υποδοχής της Φινλανδίας και της Σουηδίας, για τους τρόπους εξόδου από τον συστηματικό πόλεμο του Πούτιν, για τα σιτηρά και την μεσολάβηση της Τουρκίας που δίνει ελπίδα σε απελπισμένους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο»!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.