Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Πληρώνουν οι πολίτες, πλουτίζουν τα golden boys της ΔΕΗ!!!

Τα μέτρα για τη μείωση των λογαριασμών ρεύματος και την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής, μεταξύ άλλων, που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα εξειδικεύσουν αύριο (06.05.2022) το πρωί στις 08:30 οι αρμόδιοι υπουργοί, κάθε άλλο παρά ανακουφίζουν τους πολίτες!!!

Με το βλέμμα τις εκλογές, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε να ελαφρύνει κυρίως τη μεσαία τάξη αλλά, κατά την αντιπολίτευση, κάνει ακριβώς το αντίθετο!!!

Με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση σχολίασε το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας στους λογαριασμούς ρεύματος ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός ανοίγει το δημόσιο ταμείο και βγάζει χρήματα των φορολογουμένων για να καλύψει μέρος των σπασμένων από τα υπερκέρδη των εταιριών παραγωγής ρεύματος!

Και κυρίως, αντί να αντιμετωπίζει την αισχροκέρδεια, όπως ζήτησε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, επί της ουσίας, την επιδοτεί!!!

«Μετά από την 9μηνη λεηλασία νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ο κ. Μητσοτάκης τρομοκρατημένος μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή και στην επικείμενη καταβαράθρωση του, προχώρησε σήμερα σε ένα διάγγελμα παραδοχής της αφαίμαξης που με δίκη του κύρια ευθύνη βιώνουν εδώ και καιρό οι πολίτες!!!

Κι ενώ τις τελευταίες μέρες άφηνε να διαρρέει ότι επρόκειτο να λάβει μέτρα κατά της αισχροκέρδειας με την επιβολή πλαφόν, τελικά τα όσα ανακοίνωσε εξακολουθούν την ίδια λογική που εφάρμοζε μέχρι σήμερα, δηλαδή την επιδότηση της αισχροκέρδειας.

Αυτό δηλαδή που αποφάσισε είναι να ανοίξει το δημόσιο ταμείο και να βγάλει χρήματα των φορολογουμένων, για να καλύψει μέρος των σπασμένων από τα υπερκέρδη των εταιριών παραγωγής ρεύματος και ιδιαίτερα της ΔΕΗ των γαλάζιων golden boys», τόνιζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτει: «Ο κ.Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως τόσο καιρό έλεγε ψέματα αφού οι λογαριασμοί είχαν εκτοξευτεί πολύ πριν τον πόλεμο με δική του ευθύνη!!!

Παρόλα αυτά για ακόμη μία φορά αφήνει ανέγγιχτο τον μηχανισμό της αισχροκέρδειας, παραπέμποντας στις καλένδες του Ιούλη κάποιες θολές παρεμβάσεις που δεν προσδιόρισε!!!

Περιμένουμε δε, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε το ποσό που θα ομολογήσουν από τα περίπου 1,5 δισ. ουρανοκατέβατα κέρδη των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία μέχρι χθες δήθεν δεν υπήρχαν, αλλά τελικά λόγω της πίεσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αναγκάστηκαν να εξαγγείλουν ότι θα φορολογήσουν».

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.