ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ: Πρόταση για αύξηση των μελών της Κ.Ε.!!!

Σενάρια για αλλαγή γραμματέα στον ΣΥΡΙΖΑ, παρότι οι σχέσεις Τσίπρα-Τζανακόπουλου είναι εξαιρετικές, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν»!!!

Επίθεση Τσακαλώτου σε Μητσοτάκη.

Στην τελική ευθεία επίλυσής τους μπαίνουν τα ζητήματα που αφορούν τις εσωτερικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ορισμένα θέματα που προέκυψαν μετά τις κάλπες της προηγούμενης Κυριακής.

Αύριο αναμένεται να συναντηθεί η κεντρική εφορευτική επιτροπή, υπό τον Ηλία Νικολακόπουλο, και να συζητήσει τις προσφυγές υποψηφίων που είχαν κατατεθεί έως την Παρασκευή.

Κατόπιν, η επιτροπή θα ενημερώσει σχετικά τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και φαίνεται πως η απόφασή τους προσανατολίζεται στο να ζητηθεί από τη νέα κεντρική επιτροπή του κόμματος, στην πρώτη της συνεδρίαση, ν’ αποφασίσει αύξηση των μελών της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αύξηση θα είναι μικρή και θα αφορά λιγότερα από δέκα άτομα.

Ερώτημα είναι αν τελικά θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο η νέα κεντρική επιτροπή, κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί ενδεχομένως και σήμερα.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν τα σενάρια σε διάφορους ιστότοπους και μέσα, αναφορικά με τον γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Αν και δεν έχει υπάρξει καν θέμα αντικατάστασής του, τις τελευταίες μέρες έχει κάνει την εμφάνισή της μια πασαρέλα ονομάτων ως πιθανοί αντικαταστάτες του.

Τα ονόματα που προβάλλονται είναι κυρίως γυναίκες.

Αρχικά, γινόταν λόγος για τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που εκλέχτηκε στην πρώτη δεκάδα και ακολούθως γράφτηκαν τα ονόματα της Ολγας Γεροβασίλη αλλά και της Ρένας Δούρου.

Το επιχείρημα που προβάλλεται για την πρώτη έχει να κάνει με το γεγονός ότι συμβολίζει τη διεύρυνση (καθώς προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ), ενώ στις άλλες περιπτώσεις το επιχείρημα αφορά την… ποσόστωση φύλου και το γεγονός ότι αποτελούν ισχυρές παρουσίες μέσα στο κόμμα.

Από την Κουμουνδούρου δεν σχολιάζουν αυτά τα σενάρια.

Οι πληροφορίες της «Εφ.Συν.» αναφέρουν πως η σχέση Τσίπρα – Τζανακόπουλου είναι εξαιρετική, λειτουργεί σε καθημερινή βάση και δεν έχει τεθεί κανένα ζήτημα αντικατάστασής του, από τη στιγμή μάλλον που του πιστώθηκε θετικά τόσο η οργάνωση του συνεδρίου όσο και η εσωκομματική διαδικασία της 15ης Μαΐου.

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε, χθες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τα λόγια του πρωθυπουργού σχετικά με το γεγονός ότι δεν έχει τόση σημασία πόσα χρήματα βγάζει κάποιος και ότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι μια «ολιστική» θέαση της ζωής!!!

«Αν θέλει να δίνει τέτοιες συμβουλές, ας παραιτηθεί, να αναλάβουμε εμείς που μας ενδιαφέρει να αυξήσουμε τους μισθούς των ανθρώπων και έχω να του προτείνω διάφορες παραλίες, για να πάει να φιλοσοφήσει το καλοκαίρι!!!

Ισως σε κάποιες από αυτές να μην έχει πάει ήδη», έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook ο πρώην υπουργός Οικονομικών, που με αυτόν τον τρόπο επανεμφανίστηκε μετά τις εσωκομματικές διαδικασίες, στις οποίες η Ομπρέλα έχασε αρκετή από τη δυναμική του παρελθόντος.

Από την πλευρά του, σχολιάζοντας τα ίδια λόγια, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος, έκανε λόγο για «επικίνδυνο, κυνικό και προσβλητικό» πρωθυπουργό!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.