Ολοκληρωτική αμφισβήτηση Μητσοτάκη από Σαμαρά-Σκληρές κόντρες!!!

Ο πρώην πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι  «στη μάχη των ιδεών, ένα κόμμα δεν μπορεί να εκφράζει τους πάντες γι’ αυτό και προ καιρού δήλωσα ότι η ΝΔ δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει Ποτάμι!!!

Τα «δόντια» του έδειξε χθες τελευταία ημέρα του συνεδρίου ο Αντώνης Σαμαράς στον πρωθυπουργό, όταν με την ομιλία του έβαλε το ιδεολογικό μανιφέστο με βάση το οποίο πρέπει να κινηθεί η ΝΔ.

Στην πραγματικότητα ο Αντώνης Σαμαράς αμφισβήτησε όλη την πολιτική Μητσοτάκη, στα εθνικά θέματα, στα ενεργειακά, αλλά και στον ιδεολογικό προσανατολισμό, που θέλει να δώσει ο πρωθυπουργός στην ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε  στην μεσαία τάξη και στην κεντροδεξιά μιλώντας για προοδευτικότητα και εκσυγχρονισμό  ενώ ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε ως ο εκφραστής του πατριωτισμού και θεματοφύλακας της δεξιάς ιδεολογίας.

«Δεν έχουμε εμείς ανάγκη να σαλπάρουμε για ξένα λιμάνια!!!

Έχουμε το δικό μας», είπε ο Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας στο πρωθυπουργό ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να αξιοποιηθούν στελέχη  του ευρύτερου δεξιού χώρου!!!

Ο πρώην πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι  «στη μάχη των ιδεών, ένα κόμμα δεν μπορεί να εκφράζει τους πάντες. Γι’ αυτό και προ καιρού δήλωσα ότι η ΝΔ δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει Ποτάμι.

Να ανοιχτούμε σε όλους ναι, αλλά να μη χάσουμε τον εαυτό μας!!!

Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά, δεν υπάρχει.

Και στα δεξιά, δεν χωράει η Ακροδεξιά!!!

Το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής εμείς το παραπέμψαμε στη Δικαιοσύνη και σήμερα είναι στη φυλακή»!!!

« Είμαστε η Λαϊκή, η Αστική, Και πάνω από όλα, η Πατριωτική Παράταξη, η Νέα Δημοκρατία!» πρόσθεσε, ενώ άφησε και έμμεση απειλεί για τα θέματα της συνεκμετάλλευση του Αιγαίου λέγοντας

 «Μην υποτιμάτε τους Έλληνες».

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του θύμισε στον Αντώνη Σαμαρά ότι επί των ημερών του η ΝΔ είχε φτάσει να έχει τα χειρότερα ποσοστά.

«Κλονίστηκε και η ΝΔ την εποχή της μεγάλης κρίσης.

Φτάσαμε να πάρουμε 18% για να επιστρέψουμε στο 40% ακριβώς επειδή ανανεωθήκαμε, χωρίς να εγκαταλείψουμε τις παραδοσιακές μας αξίες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ότι αφορά τον ιδεολογικό προσανατολισμό του κυβερνώντος κόμματος ο αρχηγός της ΝΔ είπε:

«Κάναμε συζητήσεις για την ταυτότητα της παράταξής μας, που έχει γερές άγκυρες και ανοικτά τα πανιά της στον άνεμο της ανανέωσης.

Είμαστε ένα κόμμα σε διαρκή κίνηση, η ΝΔ είναι ένα κόμμα λαϊκό, πολυσυλλεκτικό και ενωτικό πάνω από όλα.

Είναι μια παράταξη που έμεινε όρθια και δυνάμωσε στην Ελλάδα και την Ευρώπη όταν κλονίζονταν παραδοσιακές δυνάμεις».

Σχολιάζοντας πάντως την στάση Σαμαρά οι συνεργάτες του  πρωθυπουργού άφηναν να εννοηθεί   ότι η τόσο επιθετική στάση του Αντώνη Σαμαρά έχει να κάνει σε ένα βαθμό με  το ότι εκφράζει ότι  πιο παλιό και αναχρονιστικό υπάρχει στην ΝΔ, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ με αυτό τον τρόπο επιχείρησε να πιέσει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό  για το θέμα της Novartis,  ώστε να μην περάσει την ευρωπαϊκή οδηγία για τους προστατευόμενος μάρτυρες!!!

Στελέχη από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού  έλεγαν πάντως στους  δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκαν γιατί ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να κάνει κούγκι το συνέδριο ότι

« Δεν καταλαβαίνουμε  τί εννοείτε!!!

Αν δεν τα έλεγε όλα αυτά, τότε θα γινόταν το κούγκι!!!

Στις κάλπες;;;

Γιατί κάποιος θα πρέπει να την εκφράσει και αυτή τη ρημάδα τη δεξιά για να βρει έναν, έστω λόγο, να πάει στις κάλπες και να ψηφίσει τη σημερινή ΝΔ !!!»

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.