Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταργεί και τη δωρεάν στέγαση στις φοιτητικές εστίες!!!

Προανήγγειλε νέες εστίες με ΣΔΙΤ εντός των Πανεπιστημίων και με ενοίκιο για τους φοιτητές!!!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναμένεται να καταργήσει ακόμα και τη δωρεάν στέγαση στις φοιτητικές εστίες και να υποχρεώσει τους φοιτητές να πληρώνουν ενοίκιο!!!

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε το μέτρο μιλώντας με «μια ομάδα από φοιτητές και νεαρούς εργαζόμενους σε εταιρείες τεχνολογίας» όπως μας πληροφορεί το ΑΠΕ ΜΠΕ, σε συνάντηση που έγινε την Πέμπτη 19 Μαΐου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο θέμα της φοιτητικής στέγης χαρακτήρισε αδιανόητο να υπάρχουν πανεπιστήμια  «τα οποία μπορεί να έχουν δυνατότητα κι έχουν χώρο, να μην έχουν βρει τρόπο, μέσω συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, να κατασκευάσουν φτηνή και ανταγωνιστική φοιτητική στέγη»!!!

Και μάλιστα θεώρησε ότι το ενοίκιο που θα πληρώνουν οι φοιτητές θα είναι για το καλό τους λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν λέω κατ’ ανάγκη να είναι δωρεάν, αλλά ξέρετε όσοι έχετε σπουδάσει εκτός Αθηνών, τι ενοίκια μπορούν να ζητάνε.

Φαντάζομαι ότι θα υπήρχε πολύ μεγάλη ζήτηση με ένα πολύ πιο χαμηλό ενοίκιο να μπορεί κανείς να έχει μία αξιοπρεπή φοιτητική στέγη εντός του χώρου του πανεπιστημίου»(έτοιμο και το έξυπνο περιτύλιγμα)

Έτσι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να διαθέσει κονδύλια για την ανάπτυξη νέων φοιτητικών εστιών όπου οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα μπορούν να διαμένουν δωρεάν για το διάστημα των σπουδών τους, σχεδιάζει είσοδο ιδιωτών και ενοίκιο.

Να σημειωθεί ότι ακριβώς επειδή οι κλίνες στις φοιτητικές εστίες είναι λίγες σε σχέση με τον αριθμό των ενδιαφερομένων φοιτητών, έχουν θεσπιστεί οικονομικά κριτήρια για την επιλογή εκείνων που θα μπορέσουν να σπουδάσουν με το κεκτημένο δικαίωμα ετών της δωρεάν στέγασης.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.