Κυριάκος Μητσοτάκης: Είπε όσα “ξέχασε” να πει στον Μπάιντεν!!!

«Είδαμε έναν άνευ προηγουμένου αριθμό υπερπτήσεων πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Αυτή η συμπεριφορά είναι εντελώς απαράδεκτη.

Και θα θέτω αυτό το θέμα όπου μπορώ έως ότου η Τουρκία αλλάξει συμπεριφορά», δήλωσε ο πρωθυπουργός στο Νταβός, κάτι που ωστόσο δεν έκανε ενώπιον του Αμερικανού προέδρου

● Νέα παραδοχή στην Αθήνα για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Στην επίθεση Ερντογάν και το «Μητσοτάκης γιοκ» θέλησε να απαντήσει ο πρωθυπουργός από το Νταβός της Ελβετίας, όπου χθες και προχθές συμμετείχε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για το θέμα κατά τη συζήτησή του με τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Børge Brende, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «πρέπει πάντοτε να μιλάμε και θέλουμε πάντα να κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας.

Δεν πρόκειται ποτέ να είμαστε εμείς αυτοί που δεν θα μιλάμε στους γείτονές μας», προσθέτοντας ωστόσο ότι «εάν ο πρόεδρος Ερντογάν πιστεύει ότι δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και δεν θα επισημαίνω στο διεθνές ακροατήριο ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται ως αναθεωρητική δύναμη, τότε κάνει λάθος»!!!

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο στην Κωνσταντινούπολη είπε πως «νόμιζα ότι ήταν μια καλή συνάντηση, αλλά ένα μήνα αργότερα είδαμε έναν άνευ προηγουμένου αριθμό υπερπτήσεων πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Αυτή η συμπεριφορά είναι εντελώς απαράδεκτη.

Και θα θέτω αυτό το θέμα όπου μπορώ έως ότου η Τουρκία αλλάξει συμπεριφορά» (κάτι που βέβαια δεν έκανε μπροστά στον πρόεδρο Μπάιντεν), ενώ αναφερόμενος στα γνωστά γεγονότα του Μαρτίου του 2020 στον Εβρο, είπε ότι «τότε ο πρόεδρος Ερντογάν έλεγε τα ίδια πράγματα:

Οτι δεν θέλει να μου μιλήσει. Οπότε ίσως αλλάξει γνώμη»!!!

Επιπλέον, σχετικά με τη στάση της Τουρκίας στο θέμα της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ανέφερε:

«Υποστηρίξαμε ξεκάθαρα από την αρχή την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Και πιστεύω ότι είναι λάθος αν η Τουρκία συνεχίσει να χρησιμοποιεί αυτές τις διαπραγματεύσεις για να αποκομίσει κάποιου είδους όφελος για το δικό της εθνικό συμφέρον».

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα το μέγαρο Μαξίμου προσπαθούσε χθες, με την ίδια χαρακτηριστική αμηχανία όπως και προχθές, να διαχειριστεί την αποκάλυψη που ήρθε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Οστιν, ότι η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών που «ανακοίνωσαν νέες δωρεές κρίσιμων συστημάτων πυροβολικού και πυρομαχικών» στην Ουκρανία.

Μετά την αμήχανη δήλωση του υπουργού Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου που υποχρεώθηκε να παραδεχτεί τα όσα αποκάλυψε ο Αμερικανός ομόλογός του, λέγοντας ότι «η Ελλάδα όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό» και πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε. που πράττουν το ίδιο», ήρθε χθες και η παραδοχή κυβερνητικών πηγών.

Τι έλεγαν οι πηγές αυτές;

Σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσουν το θέμα υποστήριζαν μεν ότι «δεν δίνουμε κανένα επιπλέον οπλισμό σε σχέση με την αρχική απόφαση που είχαμε πάρει», αλλά ομολογούσαν τη νέα αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού λέγοντας ότι «ο πόλεμος συνεχίζεται και γι’ αυτό συνεχίζουμε να ενισχύουμε την Ουκρανία όπως κάνουν όλες οι χώρες».

Και προσπαθώντας να αμβλύνουν τις εντυπώσεις από τις παλιότερες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι δεν θα σταλεί νέο στρατιωτικό υλικό, υποστήριζαν ότι τώρα στέλνονται μόνο «πυρομαχικά» και όχι «όπλα».

Αλλά βέβαια και το… στρίβειν διά των «πυρομαχικών» δεν παύει να αποτελεί ομολογία!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.