Κοροϊδία Μητσοτάκη: Εκατοντάδες χιλιάδες δεν θα πάρουν την επιστροφή χρημάτων εως 600 ευρω!!!

Με αστερίσκους και μπόλικες ασάφειες τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε με 9 μήνες καθυστέρηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης!!!

Επικοινωνιακή φούσκα φαίνεται είναι τα πολυδιαφημισμένα μέτρα για τους λογαριασμούς ρεύματος που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του καθώς η στήριξη στους καταναλωτές όχι μόνο ήρθε με 9 μήνες καθυστέρηση, αλλά κρίνεται ανεπαρκέστατη.

Από την επιστροφή χρημάτων έως 600 ευρώ αποκλείονται εκατοντάδες χιλιάδες, ενώ η ρήτρα αναπροσαρμογής για την ώρα παραμένει ως έχει.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η «πολιτεία επιστρέφει στον ατομικό τραπεζικό λογαριασμό κάθε ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή πρώτης κατοικίας το 60% όλων των πρόσθετων επιβαρύνσεων που έχει υποστεί, αναδρομικά από τον Δεκέμβριο έως και τον Μάιο!!!

Το όριο της έκτακτης αυτής αποζημίωσης θα είναι τα 600 ευρώ και θα αφορά όλους τους συμπολίτες μας με ετήσιο εισόδημα έως και 45.000 ευρώ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν διευκρίνισε αν το όριο των 45.000 ευρώ αφορά ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, ωστόσο σύμφωνα με διαρροές της κυβέρνησης, πρόκειται για οικογενειακό.

Έτσι, με βάση τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποκλείονται:

Τα σπίτια που δεν είναι δηλωμένα ως πρώτη κατοικία.

-Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (γενικά οι επιχειρήσεις) που έχουν υποστεί τεράστια επιβάρυνση και βρίσκονται αντιμέτωπες με λουκέτο

Εκτός μένουν όπως φαίνεται και όσοι τηρούν τα παραπάνω κριτήρια αλλά έχουν σταθερό πρόγραμμα σε πάροχο ενέργειας.

Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο αριθμό καθώς μόνο στη ΔΕΗ περίπου 500.000 καταναλωτές έχουν σταθερό πρόγραμμα.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι από τον Ιούλιο και βλέπουμε θα γίνουν οι όποιες παρεμβάσεις με τη ρήτρα αναπροσαρμογής που έχει οδηγήσει σε απόγνωση νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Ανεξάρτητα από τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, η ελληνική κυβέρνηση, με δική της πρωτοβουλία, δρομολογεί από τον Ιούλιο ένα σύστημα που αποσυνδέει τις διεθνείς αυξήσεις του φυσικού αερίου από τους λογαριασμούς ρεύματος στη χώρα.

Η διάρκεια αυτού του σχήματος θα έχει ορίζοντα έως και ένα χρόνο» επισήμανε αόριστα, χωρίς να διευκρινίσει τι και πώς.

Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για φορολόγηση ύψους 90% των ουρανοκατέβατων κερδών των παρόχων ενέργειας, κέρδη που η κυβέρνηση μέχρι τώρα αρνιόταν πεισματικά να αναγνωρίσει, και τα οποίο εκτιμά σε μόλις 500 εκατ. ευρώ.

Αντίθετα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέρχονται σε 1,4 δισ. ευρώ. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να εξηγήσει ποια περίοδο αφορούν.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.