Διαδηλώσεις και πολιτικές αντιδράσεις για το όργιο καταστολής στο ΑΠΘ!!!

Τον “ασκό του Αιόλου” φαίνεται πως άνοιξαν οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, που με τις πλάτες της κυβέρνησης, έβαλαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μέσα στη Σχολή Θετικών Επιστημών προκειμένου να καταπνίξουν τις αντιδράσεις φοιτητών στην ανέγερση Βιβλιοθήκης εκεί όπου επί 34 χρόνια δραστηριοποιούνταν η κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Μετά το όργιο αστυνομικής καταστολής νωρίς το μεσημέρι, που οδήγησε στον τραυματισμό τουλάχιστον τριών φοιτητών και τη σύλληψη ισάριθμων, αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Στην Κατεχάκη, έξω απ’ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συγκεντρώθηκαν δεκάδες άτομα μετά τις 5, ενώ στη Θεσσαλονίκη είναι σε εξέλιξη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα με τη συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων.

Στο μεταξύ, φουντώνουν και οι πολιτικές αντιδράσεις για την αστυνομική βία μέσα στο ΑΠΘ.

«Δε θέλουν ούτε την προστασία των φοιτητών, ούτε την δημιουργία ενός καλύτερου πανεπιστημίου. Θέλουν καταστολή, φόβο, face control και αυταρχισμό στις σχολές μας» καταγγέλλει μεταξύ άλλων η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι ντροπή, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καλύπτει τους καταστροφείς» σχολίασε η Ν.Δ. κάνοντας επίθεση προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

Η ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Η αστυνομία εκφοβίζει και ξυλοκοπεί τους φοιτητές/τριες του ΑΠΘ.

Μια εβδομάδα πριν τις φοιτητικές εκλογές η κυβέρνηση επιλέγει να προκαλέσει εικόνες άγριας καταστολής και τρομοκρατίας στο ΑΠΘ.

Η αστυνομία, η οποία παραμένει εντός του πανεπιστημίου, με πρόσχημα τις οικοδομικές εργασίες που γίνονται στη σχολή του Βιολογικού, πριν απο λίγο επιτέθηκε με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου/λάμψης σε φοιτητές/τριες που ζητούσαν ειρηνικά την αποχώρηση της.

Τη στιγμή που τα ΜΑΤ χτυπούν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες την ώρα των μαθημάτων τους ο Πρύτανης Παπαϊωάννου διαλέγει πλευρά υπέρ της καταστολής και όχι της εκπαίδευση.

Ο Πρύτανης των ΜΑΤ και το υπουργείο είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για αυτές τις εικόνες.

Δε θέλουν ούτε την προστασία των φοιτητών, ούτε την δημιουργία ενός καλύτερου πανεπιστημίου. 

Θέλουν καταστολή, φόβο, face control και αυταρχισμό στις σχολές μας.

Το μέλλον που θέλουν να πλάσουν είναι ζοφερό και δε μας χωράει.

Δε θα τους περάσει.

Η αστυνομία δεν έχει θέση στα πανεπιστήμια, για αυτό και το σχέδιό τους θα μείνει στα χαρτιά.

Δεν βλέπει αστυνομική βία η Σύγκλητος!!!

Στο μεταξύ, η Σύγκλητος του ΑΠΘ με ομόφωνη απόφαση κατά τη συνεδρίασή της για την άμεση δρομολόγηση της αποκατάστασης των ζημιών και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης του έργου στο Βιολογικό, ζητά την ανεύρεση και τιμωρία των δραστών που διέρρηξαν τα ξημερώματα της 7ης Μαΐου τον ισόγειο χώρο του Κτιρίου Βιολογίας και προκάλεσαν ζημιές.

Στην απόφασή της η Σύγκλητος κάνει λόγο για επίθεση που «συνιστά βάναυση προσβολή στην ακαδημαϊκή ελευθερία και στον Έλληνα φορολογούμενο, που χρηματοδοτεί το δημόσιο πανεπιστήμιο».

Επίσης καταδίκασε τα σημερινά επεισόδια τόσο στη Σχολή Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ)  όσο και στο Κτίριο Διοίκησης και τονίζει πως «οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών θα ξεκινήσουν άμεσα τις επόμενες μέρες».

Μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Οι βάρβαρες και αντιδημοκρατικές ενέργειες όλων αυτών των ομάδων στρέφονται συνειδητά εναντίον του δημόσιου πανεπιστημίου, του μόνου που έχει ο ελληνικός λαός.

Επιδιώκουν να καθορίσουν τις χρήσεις του δημόσιου χώρου και να επιβάλουν τον δικό τους νόμο ή αλλιώς να διαλύσουν ό,τι δεν μπορούν να ελέγξουν, μετατρέποντας κάθε τόσο το ΑΠΘ σε χώρο συγκρούσεων».

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.