3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ: Έναρξη με ομιλία Τσίπρα και 5+1 δεσμεύσεις!!!

Τις συνεδριακές διαδικασίες με το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την προοπτική της προοδευτικής κυβέρνησης αναμένεται να συνδέσει στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. 

Το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να σηματοδοτήσει την «αρχή του τέλους» για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη!!!

Αυτό είναι το μήνυμα που αναμένεται να στείλει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στου 5.700 αντιπροσώπους που θα παρακολουθήσουν στις 18.30 το απόγευμα την ομιλία του με την οποία θα ξεκινήσουν οι συνεδριακές διαδικασίες στο γήπεδο του Ταε-Κβον-Ντο.

Οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑΠ.Σ 

Κομβικό σημείο στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αναμένται να είναι οι 5 + 1 προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ τις οποίες θα κληθεί να υλοποιήσει η προοδευτική διακυβέρνηση η οποία μπορεί να προκύψει από την κάλπη της απλής αναλογικής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ αναμένεται να δεσμευθεί για ουσιαστικά και ριζοσπαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, για την ενίσχυση των μισθών και την αποκατάσταση της εργασίας, την στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, την ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας αλλά και την στήριξη της νέας γενιάς!!!

Όλα αυτά στην λογική ριζικής αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας!!!

Αναφερόμενος στη προοπτική της πολιτικής αλλαγής στην χώρα, ο Αλέξης Τσίπρας θα τονίσει πως απαραίτητη προϋπόθεση γι αυτό είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση!!!

Μια εξέλιξη δηλαδή που ήδη προοιωνίζει η κυβερνητική φθορά που καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις και η ταυτόχρονη άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Από το βήμα του συνεδρίου ο Αλέξης Τσίπρας θα τονίσει παράλληλα πως η εκλογική νίκη αποτελεί εγγύηση για το σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης που θα επαναφέρει το αίσθημα δικαιοσύνης στην χώρα και θα περιορίσει τις ανισότητες!!!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ θα συμπεριλάβει στην ομιλία του και το παράδειγμα των γαλλικών εκλογών επισημαίνοντας ότι πως ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ είναι σήμερα το μεγαλύτερο κόμμα της Αριστεράς στην Ευρώπη και ταυτόχρονα η ασφαλιστική δικλείδα ότι οι κοινωνικές αναζητήσεις στην Ελλάδα θα έχουν προοδευτικό πρόσημο!!!

Το 2022 δεν είναι 2019

Από την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λείψουν οι αναφορές στην σημερινή συγκυρία.

Θα τονίσει πως το 2022 δεν μοιάζει με το 2019 επισημαίνοντας ότι νεοφιλελεύθερο δόγμα, που αποτέλεσε το κυβερνητικό αφήγημα και βασίζεται στην αυτορρύθμιση των αγορών είναι πλέον χρεοκοπημένο!!!

Κυρίως γιατί οι πολίτες που βιώνουν τις αλλεπάλληλες κρίσεις της πανδημίας και της ακρίβειας αναζητούν πλέον ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, με ενισχυμένο δημόσιο τομέα και προστασία των δημόσιων αγαθών.

Δηλαδή μια πολιτική που βρίσκεται στον αντίποδα αυτής που ασκεί η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη.

Θα επισημάνει μάλιστα ότι με κάθε ευκαιρία ο σημερινός πρωθυπουργός δείχνει την απέχθειά του προς κάθε τι δημόσιο, το οποίο «αξιοποιεί» μόνον ως κομματικό λάφυρο και ως μηχανισμό στήριξης της κοινωνικής μειοψηφίας με την οποία σχετίζεται.

Νέα Αρχή

Με βάση τα παραπάνω ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να απευθυνθεί στους συνέδρους ζητώντας μια «νέα αρχή με την κοινωνία για την πολιτική αλλαγή», όπως ακριβώς αναφέρει και το βασικό σύνθημα του 3ου Συνεδρίου.

Θα επισημάνει την πρόκληση της συνεδριακής διαδικασίας ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ να αποτυπώσει και να εκφράσει την βούληση των προοδευτικών πολιτών για μια καλύτερη ζωή σε μια κοινωνία ασφάλειας και δικαιοσύνης!!!

Επίσης θα αποτιμήσει κριτικά γτα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 τονίζοντας όμως ότι τα επιτεύγματά της επιχειρεί να εξανεμίσει η κυβέρνηση στην διετία που κυβερνά.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα τονίσει όμως, παράλληλα,ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ είναι έτοιμος να αναλάβει ξανά τις ευθύνες που του αναλογούν και να «βγάλει ΞΑΝΑ τα κάστανα από την φωτιά»!!!

Σημειώνοντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει μήνυμα ελπίδας όχι μόνον για την Ελλάδα αλλά και για τις προοδευτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.