Σωκ.Φάμελλος: Όλοι πλήττονται από την διακυβέρνηση!!!Πρόκειται για το μεγαλύτερο πλιάτσικο στην ιστορία της χώρας!!!

“Το Συνέδριο θα είναι το τελευταίο ‘κατοστάρι’ για την ανατροπή της χειρότερης κυβέρνησης”!!!

«Αυτό που είπε ουσιαστικά χθες ο κ. Μητσοτάκης, είναι πως η κυβέρνησή του επί τρία χρόνια δεν έκανε τίποτε, γιατί από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρέλαβε αδειοδοτημένες πολλές περιοχές – και περιβαλλοντικά – για έρευνες, αλλά και συμβάσεις που υπογράφτηκαν την περίοδο 2017-19», δήλωσε στο Κόκκινο 105.5 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο κ.  Σωκράτης Φάμελλος, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

«Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν στο ζήτημα των υδρογονανθράκων τρία χρόνια δεν έκανε τίποτε, το μόνο που έχει ανακοινωθεί είναι η αποχώρηση εταιριών από τις έρευνες!!!

Και το σημαντικότερο;

Η αποχώρηση της εμπιστοσύνης των ΗΠΑ προς τον East Med εξαιτίας των πιέσεων της Τουρκίας – κι όχι λόγω οικονομικών στοιχείων ή βιωσιμότητας», πρόσθεσε, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «αυτό που είπε όμως ότι θα κάνει, είναι πως βλέπουμε στο μέλλον εάν υπάρξει κοίτασμα!!!

Η απάντηση θα έρθει όμως μετά από χρόνια, δεν τρέχουν γρήγορα αυτές οι διαδικασίες!!!  (Η Αίγυπτος σε ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ έκανε έρευνες, γεωτρήσεις,εκμετάλλευση κοιτασμάτων!!!)

Αναφορικά με τις έρευνες δεν είμαστε αρνητικοί για τα συμβόλαια που έχουμε υπογράψει εμείς, αλλά ξέρουμε πως τα δεδομένα τα ενεργειακά το 2030 θα είναι διαφορετικά και η εκμετάλλευση αυτών των κοιτασμάτων θα μπουν σε νέα αξιολόγηση!!!

Εκείνη την περίοδο θα πρέπει να μιλάμε για περισσότερες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, για αυτό και προγραμματικά έχουμε πει πως δεν θα δώσουμε άλλες άδειες για έρευνες.

Όλα αυτά όμως δεν απαντάνε στο σήμερα, στο πρόβλημα των νοικοκυριών που καλούνται να πληρώσουν λογαριασμούς- φωτιά στην ενέργεια».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φάμελλος, είπε επιπλέον πως «ο κ. Μητσοτάκης να ακολουθήσει την πρόταση της Ισπανίας που επιτρέπει την απεξάρτηση της τιμής του ρεύματος από το φυσικό αέριο.

Έτσι θα γλιτώσουμε – δίχως να επιβαρυνθεί δημοσιονομικά η χώρα – από τα ουρανοκατέβατα κέρδη των εταιριών ενέργειας.

Πρέπει να προχωρήσουμε σε άμεσο έλεγχο για τα υπερκέρδη που επιβάλλουν οι εταιρίες ενέργειας, στην χονδρεμπορική!!!

Επίσης πρέπει να φορολογήσουμε τα υπερκέρδη αυτά και να επιστραφούν στους πολίτες»!!!

Τέλος, ενόψει του 3 ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Φάμελλος, σημείωσε πως «αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι ένα δυνατό κόμμα της Αριστεράς, το οποίο θα πρωταγωνιστήσει και θα πετύχει την γρηγορότερη πτώση της καταστροφικής κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όλοι πλήττονται από τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Μητσοτάκη – το μεγαλύτερο πλιάτσικο που έχει υπάρξει στην Ιστορία της χώρας.

Η Ελλάδα δεν το αξίζει αυτό.

Χρειαζόμαστε ένα κράτος ανθρώπινο και ισχυρό, να στέκεται δίπλα στον πολίτη, γιατί εδώ έχουμε συνθήκες Άγριας Δύσης.

Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να είναι η έναρξη της τελικής ευθείας, το τελευταίο ‘κατοστάρι’ για να ανατρέψουμε την χειρότερη κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά»!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.