Λογαριασμοί ρεύματος: Η αλήθεια και τα κυβερνητικά ψέματα για τη ρήτρα αναπροσαρμογής!!!

«Η ρήτρα αναπροσαρμογής έχει την υπογραφή Μητσοτάκη και εφαρμόστηκε από τη ΔΕΗ τον Αύγουστο του 2021», σχολίασε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Η ρήτρα αναπροσαρμογής έχει γίνει συνώνυμο του εφιάλτη για χιλιάδες πολίτες, που είδαν τους λογαριασμούς ρεύματος να εκτοξεύονται σε ύψη που αδυνατούν να πληρώσουν.

Αλλά η κυβέρνηση επιμένει να ισχυρίζεται ότι οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν φθηνά το ρεύμα και πως η ρήτρα αναπροσαρμογής ισχύει από το 2013.

Γι’ αυτό και κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως μετά την πρόθεση να καταθέσει πρόταση νόμου να μην πληρώνεται η ρήτρα αναπροσαρμογής και να μη γίνονται διακοπές ρεύματος, πως δεν την κατήργησε κατά τα χρόνια του στην εξουσία.

Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας πως η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι νόμος του κράτους, ουσιαστικά προανήγγειλε νέες διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος!!!

Στην «απάντησή» του στον Αλέξη Τσίπρα, το υπουργείο Περιβάλλοντος ισχυρίστηκε ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής εφαρμόζεται από το 2013, όμως η ΔΕΗ την υιοθέτησε στις 5 Αυγούστου του 2021!!!

Η ρήτρα εφαρμόζεται από το 2013 και δεν κατήργησε επί της δικής του διακυβέρνησης (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας), ανέφερε το υπουργείο, σημειώνοντας πως «προβλέπεται από το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο και έχει ενσωματωθεί στον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, όπως συμβαίνει στα κυμαινόμενα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες».

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι η ρήτρα εφαρμόστηκε από τη ΔΕΗ στις 5 Αυγούστου του 2021 και μάλιστα κρύφτηκε με ψιλά γράμματα για να περάσει αρχικά απαρατήρητη!!!

Κατά τα άλλα το υπουργείο Περιβάλλοντος εγκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα για «ρεσιτάλ ψευδολογίας» και «ρεσιτάλ ξεδιάντροπου λαϊκισμού», ενώ πανηγυρίζει για τη δήθεν στήριξης της κυβέρνησης στα νοικοκυριά.

«Είναι προκλητικό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί ακόμα και σήμερα να δικαιολογήσει την απροθυμία της να παρέμβει στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας για να σταματήσει την αισχροκέρδεια», σχολίασε τις κυβερνητικές, πανικόβλητες, προσπάθειες να γίνει το… άσπρο μαύρο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής έχει την υπογραφή Μητσοτάκη και εφαρμόστηκε από τη ΔΕΗ τον Αύγουστο του 2021.

«Καλό θα ήταν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), αντί να γράφει γρήγορες απαντήσεις στον Αλέξη Τσίπρα, να ασχοληθεί και λίγο με το ράλι ακρίβειας στην ενέργεια που έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το κόστος Μητσοτάκη αποτυπώνεται στους λογαριασμούς ρεύματος εδώ και πολλούς μήνες, στα ράφια των σούπερ μάρκετ, στα βενζινάδικα, παντού.

Εφόσον στην ανακοίνωσή του αναφέρεται σε ψέματα και λαϊκισμό, ρωτάμε:

είναι για το ΥΠΕΝ ψέμα και λαϊκισμός η προσφυγή της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής;

Είναι ψέμα και λαϊκισμός η συλλογική αγωγή της ΕΚΠΟΙΖΩ (Ένωση Καταναλωτών – Ποιότητα Ζωής) κατά των παρόχων που εκδικάζεται στις 15 Μαΐου;

Η αδυναμία των καταναλωτών να πληρώσουν τους χωρίς προηγούμενο φουσκωμένους λογαριασμούς δεν είναι λαϊκισμός. Λαϊκισμός είναι το «δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα ούτε του δωρεάν» όπως προκλητικά δήλωσε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου.

Όσον αφορά τη ρήτρα αναπροσαρμογής, το ΥΠΕΝ δεν μπορεί να κρύψει ότι αυτή εφαρμόστηκε από τη ΔΕΗ τον Αύγουστο του 2021, ενώ την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ 2015-19 το ρεύμα δεν αυξήθηκε ούτε κατά ένα ευρώ αλλά μειώθηκε μεσοσταθμικά κατά 12%!!!

Είναι προκλητικό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί ακόμα και σήμερα να δικαιολογήσει την απροθυμία της να παρέμβει στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας για να σταματήσει την αισχροκέρδεια.

Είναι καθήκον της να προχωρήσει εδώ και τώρα σε μέτρα μείωσης των τιμών και στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων που έχει οδηγήσει σε απόγνωση!!!

Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να πληρώνει άλλο το λογαριασμό Μητσοτάκη» αναφέρει στη δήλωσή του ο Σωκράτης Φάμελλος.

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.