«Καρφιά» Βαληνάκη για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης,και μια πολύ έξυπνη πρόταση!!!

Υφυπουργός του Καραμανλή «πυροβολεί» τον Κυριάκο Μητσοτάκη!!!

«Καρφιά» Βαληνάκη για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης!!!

Μόνο απαρατήρητα δεν περνούν ακόμα και από τα «γαλάζια» στελέχη τα «φάουλ» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στο διπλωματικό πεδίο, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, και τους συσχετισμούς που διαμορφώνονται, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, επί Κώστα Καραμανλή, αφήνει σαφείς αιχμές για την υποχωρητικότητα και την πλήρη ευθυγράμμιση με το ΝΑΤΟ!!!

Με ανάρτησή του στο Twitter ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, αφήνει σαφείς αιχμές για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, τονίζοντας:

«Με την Ουκρανία λήγει η εποχή της αθωότητας που συναινούσαμε δωρεάν & από καθωσπρεπισμό!!!

Θα συμφωνήσουμε σε διεύρυνση του ΝΑΤΟ με φίλτατες αλλά αδιάφορες στα δικά μας προβλήματα χώρες (Σουηδία, Φιλλανδία )χωρίς ανταλλάγματα;

Η συνδρομή νοείται μόνο ως αμοιβαία υποχρέωση».

Προσθέτει επίσης: «Τα μακρά κοινά σύνορα (με πολεμικό παρελθόν) της Φινλανδίας με Ρωσία εμπεριέχουν κίνδυνο εμπλοκής μέσω της νατοικής ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής.

Αντίστοιχα είχε αντιδράσει η Σκανδιναβία στην ελληνική ένταξη. Ούτε δικαιώνουμε τις ρωσικές απειλές, ούτε τις αγνοούμε αψήφιστα. Ανατολικοευρωπαίοι και Σκανδιναβοί γλιστρούν καθημερινά προς επικίνδυνη κλιμάκωση με τη Ρωσία με στόχο (ρυμουλκώντας τις ΗΠΑ) να εκτονώσουν τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία πριν φτάσει στους ίδιους ως επόμενο στόχο του Πούτιν.

Έχουμε εμείς συμφέρον εμπλοκής;» διερωτάται.

«Θα τους επιβραβεύσουμε επιπλέον αποδεχόμενοι τη δική τους αντίληψη κινδύνων, ενώ εκείνοι αδιάφοροι στη δική μας απειλή θα υμνούν τον Ερντογάν;

Όσο μάλιστα καθυστερούμε να τους το εξηγήσουμε (διακριτικά), τόσο κλείνει το παράθυρο ευκαιρίας για σοβαρά ανταλλάγματα!!!

Κάθε διεύρυνση είναι χρυσή ευκαιρία να απαιτήσεις δεσμεύσεις απ’τους υποψήφιους (πχ. ότι θα στηρίξουν τις θέσεις μας) και ανταλλάγματα από τους υποστηρικτές τους.

Συναφώς πρέπει να εξηγήσουμε στην Κυπριακή Δημοκρατία τα οφέλη από την υποβολή υποψηφιότητας στο ΝΑΤΟ, τώρα!!!» σημειώνει!!!

«Η Τουρκία θα προβάλει βέτο & οι 3 υποψηφιότητες θα γίνουν «πακέτο» δηλ. ευκαιρία για παζάρι ανταλλαγμάτων & για παραλληλισμό Πούτιν – Ερντογάν!!!

Άρα, όχι αλληλεγγύη αλα καρτ, αλλά έναντι κάθε εξωτερικής απειλής, από όποιον γείτονα κι αν προέρχεται!!! Αλλιώς ΟΧΙ _στη_διεύρυνση ΝΑΤΟ» καταλήγει.

Μια πολύ σωστή και έξυπνη πρόταση  ομολογώ!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.