Για «μαύρο» Πάσχα ετοιμάζονται οι βουλευτές ΝΔ – Κλείνουν τα γραφεία τους για να αποφύγουν τα παράπονα για το ρεύμα!!!

«Με το ζόρι» ταξιδεύουν στις εκλογικές τους περιφέρειες για τις γιορτές του Πάσχα οι βουλευτές της ΝΔ, καθώς είναι βέβαιοι ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την έντονη αντίδραση των πολιτών για την ακρίβεια και, κυρίως, για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Η ΔΕΗ έχει γίνει ο εφιάλτης μας!!!

Όπου σταθούμε κι όπου βρεθούμε, μας θέτουν το θέμα των υπέρογκων λογαριασμών και έχουν απόλυτο δίκιο» λένε στις μεταξύ τους συζητήσεις, χαιρετώντας ο ένας τον άλλον στο εντευκτήριο της βουλής και στα στέκια του Κολωνακίου!!!

Σχεδόν όλοι, εκτιμούν ότι οι αυξήσεις στο ρεύμα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση.

Και αυτό, γιατί αφορά τους πάντες!!!

Από τους πιο ευάλωτους οικονομικά, τα λεγόμενα μεσαία νοικοκυριά, τα καταστήματα, τις επιχειρήσεις!!!

ΟΛΟΥΣ!!!

Οι αντιδράσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι βουλευτές όπως οι ίδιοι λένε, δείχνουν ότι η κοινωνία έχει θυμώσει πολύ!!!

Όπως έλεγε χαρακτηριστικά πολιτικός από τη Μακεδονία, ο οποίος εκλέχθηκε πρώτη φορά, η μετάβαση στην εκλογική του περιφέρεια φέτος το Πάσχα του προκαλεί τρόμο γιατί όλο αυτό το διάστημα, το γραφείο του κατακλύζεται από τηλεφωνήματα οργής, αγανάκτησης και αγωνίας για το μέλλον!!!

Ανάλογες εικόνες περιγράφουν και άλλοι βουλευτές οι οποίοι προβλέπουν ότι αν δεν γίνει κάτι πιο ουσιαστικό άμεσα, «θα πνιγεί η χώρα από τα φέσια» είτε στους λογαριασμούς είτε στις συναλλαγές των πολιτών με την εφορία.

Άλλωστε, τα στοιχεία δείχνουν κατακόρυφη αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών!!!

Και είμαστε ακόμα στην αρχή!!!

Στις συζητήσεις τους, τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την καθυστέρηση στον υπολογισμό των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, προκειμένου να υπάρξει έκτακτη φορολόγησή τους, όπως υποσχέθηκε προ καιρού και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής.

«Γιατί αργούμε τόσο πολύ» διερωτώνται, δηλώνοντας αδυναμία να κατανοήσουν γιατί καθυστερεί τόσο πολύ αυτή η διαδικασία, που είναι η μόνη η οποία μπορεί να προσφέρει μία πραγματικά ανταποδοτική ανάσα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Μόλις προ ολίγων ημερών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλλακάκης, κλήθηκε στη βουλή να εξηγήσει γιατί δεν ολοκληρώνεται η αποτίμηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας.

Οι απαντήσεις του δεν μετρίασαν το άγχος των βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης, αφού όπως είπε ο κ. Σκυλλακάκης, «η κυβέρνηση θα παρέμβει σημαντικά και θα δει το θέμα το επόμενο διάστημα, σε συνάρτηση και με τις αποφάσεις των Ευρωπαίων»!!!

«Φέξε Μάη μου…Οι καμπάνες στη Γαλλία φτάνουν μέχρι την Ελλάδα!!!

Αν εμείς κάνουμε ότι δεν τις ακούμε, τότε είναι θέμα χρόνου να το πληρώσουμε» σχολιάζει βουλευτής της περιφέρειας που θεωρεί  ότι η σχετική πρωτοβουλία έπρεπε να έχει αναληφθεί … χθες!

Όπως εξομολογούνται, δε, πολλοί ,είναι ίσως το μοναδικό θέμα στο οποίο τα επιχειρήματα ωχριούν μπροστά στην αμείλικτη πραγματικότητα.

«Τί να πούμε σε έναν συνταξιούχο με 600 ευρώ σύνταξη που ξαφνικά του έρχεται 400 ευρώ ο λογαριασμός του ρεύματος;

Ότι εμείς τον στηρίζουμε και συνεχίζουμε να τον στηρίζουμε, επιδοτώντας τον με ένα ποσό που δεν φτάνει ούτε για την αγορά τροφίμων λίγων ημερών;», λένε.

Είναι και ορισμένοι βουλευτές που για να αποφύγουν – όπως εκμυστηρεύθηκαν-  το φαινόμενο να τους ζητούν δανεικά ψηφοφόροι, έκλεισαν τα γραφεία τους από την Κυριακή των Βαΐων έως τη Δευτέρα του Θωμά!!!

Δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν κι οι ίδιοι οικονομικό πρόβλημα, αλλά … «δεν τολμούν να το πουν».

Εν κατακλείδι, όπως έχουν τα πράγματα οι βουλευτές της ΝΔ, αν μπορούσαν, το φετινό Πάσχα, θα απέφευγαν τη μετάβασή τους στην εκλογική τους περιφέρεια.

Επειδή, όμως, αυτό δεν γίνεται, προετοιμάζονται για την εβδομάδα των Παθών τους!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.