«Βόμβα» από Μεντβέντεφ!!! Η Ρωσία θα πουλά τρόφιμα μόνο στις «φιλικές χώρες»!!!(βίντεο)

Νέα ρωσική βόμβα μια μέρα μετά το διάταγμα Πούτιν για το φυσικό αέριο!!!

Νέα ρωσική βόμβα μετά το διάταγμα Πούτιν για πληρωμές προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου μόνο σε ρούβλια, καθώς η Μόσχα ανακοίνωσε πως θα πουλά τρόφιμα μόνο σε «φιλικές χώρες» από εδώ και στο εξής, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του OPEN στη Ρωσία, Θανάσης Αυγερινός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση που ανακοινώθηκε από το πρώην πρόεδρο και αναπληρωτή επικεφαλής του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αφορά όλα τα τρόφιμα που εξάγει η χώρα, μεταξύ των οποίων σιτάρι και ηλιέλαιο, ενώ αναμένεται να υιοθετηθεί μοντέλο αντίστοιχο με του φυσικού αερίου το οποίο προβλέπει πληρωμές μόνο σε ρούβλι.

Είναι φανερό πως η Μόσχα αποφασίζει την περαιτέρω κλιμάκωση για να εξαναγκάσει τη Δύση να υποχωρήσει σε κάποιες από τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει στη χώρα λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Η απόφαση αναμένεται να διευκρινιστεί μέσα στην ημέρα!!!

Φόβοι για την προμήθεια και τις τιμές σιταριού σε Ευρώπη και Ελλάδα!!!

Η νέα απόφαση της Μόσχας αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες διαταραχές στον εφοδιασμό της ευρωπαϊκής και ελληνικής αγοράς που έχουν ήδη κλονιστεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Ρωσία είναι ο κορυφαίος εξαγωγέας μαλακού σιταριού στον κόσμο και αντιπροσωπεύει το 10% της παγκόσμιας παραγωγής και το 20% των διεθνών εξαγωγών.

Μαζί με την Ουκρανία αποτελούν τον σιτοβολώνα της Ευρώπης καθώς είναι υπεύθυνες για το 14% της παγκόσμιας παραγωγής σίτου και πραγματοποιούν περίπου το 29% των εξαγωγών.

Η Ουκρανία είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος εξαγωγέας στο μαλακό σιτάρι, με μερίδιο 10%, ενώ επίσης κατέχει ποσοστό στις διεθνείς εξαγωγές καλαμποκιού που υπερβαίνει το 10%.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.