Μαριούπολη: Σε ασφαλές σημείο θα διανυκτερεύσει ο Έλληνας πρόξενος.Έφτασε στο Μπερντιάνσκ!!!

Στο ελληνικό κονβόι που αποχωρεί από τη Μαριούπολη βρίσκεται ο Έλληνας πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης!!!

Όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, η αποστολή θα διανυκτερεύσει στην πόλη Μπερντιάνσκ, στον δρόμο προς τη Ζαπορίζια.

Μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής είπε: «Μέσα στο πολεμικό πλαίσιο που προκλήθηκε από την Ρωσική εισβολή βρέθηκαν εγκλωβισμένοι ομογενείς μας και διπλωμάτες μας!!!

Σας ενημερώνω ότι τη στιγμή αυτή εξελίσσεται η προσπάθεια εκκένωσης και του Έλληνα προξένου από την Μαριούπολη, μαζι με το προσωπικό του ΟΑΣΕ! Βρίσκονται ήδη στη κατεύθυνση προς Ζαπορίζια!!!

Έχω την ελπίδα ότι θα μπορέσει να επιστρέψει ασφαλής στην πατρίδα μας.

Θα ήθελα να πω ξεκάθαρα ότι η παρουσία του Προξένου μας στην Οδησσό στη κατεύθυνση να προστατεύσει και να βοηθήσει τους ομογενείς όπως και του πρέσβη και προξένου στη Μαριούπολη τιμούν τη πατρίδα μας.

Τους απευθύνω και πάλι τα θερμότερα συγχαρητήριά μου, τους ευχαριστώ πολύ» είπε.

Λαμβάνοντας και πάλι τον λόγο, ο υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε τον διάλογό του με τον Έλληνα πρέσβη Φ. Κωστελλένο αλλά και με τον πρόξενο Μ. Ανδρουλάκη λέγοντας ότι η απάντηση που του έδωσαν τιμά και τους δύο.

Αρχικά ο κ. Δένδιας είπε ότι ενώ ο πρόξενος Μαριούπολης είχε εντολή να μετακινηθεί σε κτήριο με καταφύγιο ο ίδιος επέλεξε να παραμείνει εκεί που ήταν προκειμένου να βοηθήσει τους ομογενείς.

Στη συνεχεία αναφέρθηκε σε τηλεδιάσκεψη που είχαν όταν ο πρέσβης Κωστελλένος συνόδευσε την πρώτη αποστολή εκκένωσης. «Ρώτησα σε εκείνη την τηλεδιάσκεψη τον κ. Ανδρουλάκη αν θα ήταν φρόνιμο να εγκαταλείψει και αυτός.

Τότε ο κ. Κωστελλένος μου είπε ότι κι εγώ θα επιστρέψω και ο κ. Ανδρουλάκης μου είπε δεν θα φύγω!!!

Τιμά το διπλωματικό σώμα η απάντησή τους!!!

Όπως και η στάση του πρόξενου στην Οδησσού κ. Δόχτση ο οποίος συνόδευσε δύο αποστολές» είπε ο κ. Δένδιας.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.