Αλέξης Τσίπρας: «Οι πολίτες 7 μήνες πληρώνουν 1,5 δισ. την ακρίβεια Μητσοτάκη»! Θερμή υποδοχή στο Αιγάλεω!!!

Θερμής υποδοχής έτυχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από καταστηματάρχες και καταναλωτές κατά την περιοδεία του στην αγορά του Αιγάλεω!!!

Την ανάγκη εφαρμογής ενός εκτάκτου σχεδίου για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης με ισχυρή παρέμβαση του κράτους από μια προοδευτική κυβέρνηση, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την περιοδεία του στην αγορά του Αιγάλεω.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ  είχε την ευκαιρία να συζητήσει με καταστηματάρχες και καταναλωτές για τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει η ακρίβεια εδώ και επτά μήνες, τη συρρίκνωση των εισοδημάτων, τη μεγάλη μείωση στην αγορά αλλά και τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται με ισχυρή παρέμβαση του κράτους.

Όπως επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας οι πολίτες  εδώ και 7 μήνες πληρώνουν 1,5 δισ. την ακρίβεια Μητσοτάκη και μόλις χθες ο πρωθυπουργός ανακάλυψε ότι υπάρχουν υπερκέρδη!!!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ υπογράμμιση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «λέει ψέματα, δείχνει ανοχή στα καρτέλ και μας λέει λαϊκιστές» και επανέλαβε τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, του ΦΠΑ στα τρόφιμα,  αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, αλλά και πλαφόν στην χονδρική τιμή πώλησης στην ενέργεια, στη λιανική τιμή δηλαδή στον καταναλωτή και να φορολογηθούν τα υπερκέρδη.

«Να στηριχθεί η κοινωνία για να μπορέσουμε να έχουμε προοπτική ως χώρα και ως λαός», είπε ο Αλέξης Τσίπρας!!!

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στους εκπροσώπους του Τύπου.

«Επτά μήνες τώρα φωνάζουμε, καταγγέλλουμε, ότι υπάρχει αισχροκέρδεια και καρτέλ στην ενέργεια.

Ο κ. Μητσοτάκης λέει ψέματα, δείχνει ανοχή στα καρτέλ και μας λέει λαϊκιστές. Πριν από ένα μήνα στη Βουλή του ζήτησα να παρέμβει και μου είπε πως δεν υπάρχουν υπερκέρδη.

Μετά την απόφαση της Κομισιόν και την οδηγία που έδωσε να φορολογηθούν αυτά τα υπερκέρδη σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναγκάστηκε χθες να ψελλίσει ότι υπάρχουν κάποια κέρδη αλλά δεν ξέρουμε πού θα τα βρούμε.

Ενάμισι δισ. σε αυτούς τους τελευταίους επτά μήνες!!!

Αυτή είναι η ακρίβεια Μητσοτάκη που ζει ο ελληνικός λαός, οι πολίτες, οι καταναλωτές που παίρνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Που έχει οδηγήσει σε ακρίβεια σε όλα τα βασικά είδη κατανάλωσης, καθώς ο πληθωρισμός έχει σκαρφαλώσει πάνω από το 7%!!!

Πολύ φοβάμαι, ότι οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία δεν έχουν γίνει ακόμα ορατές στην αγορά!!!

Και αυτή τη στιγμή οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες βρίσκονται στο φάσμα του λουκέτου στις επιχειρήσεις τους!!!

Νοικοκυριά στενάζουν, ο μισθός παραμένει καθηλωμένος!!!

Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι!!!

Χρειάζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ανόρθωσης της κοινωνίας, στήριξης των μικρών και μεσαίων, αντιμετώπισης αυτού του πρωτοφανούς κύματος ακρίβειας. Αντιμετώπισης της αισχροκέρδειας της ΔΕΗ με τα γαλάζια παιδιά και τα golden boys που παίρνουν μισθούς από 8.000 ως 28.000 ευρώ, αλλά και των ιδιωτών που θησαυρίζουν στην πλάτη του καταναλωτή.

Είναι προφανές, ότι ένα τέτοιο σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του που ομνύουν στην αυτορρύθμιση της αγοράς, δεν μπορούν ούτε καν να το φανταστούν, όχι φυσικά να υλοποιήσουν.

Άρα λοιπόν, μόνο μία κυβέρνηση προοδευτική, με κοινωνικό πρόσημο, που έχει στόχο και σχέδιο τη στήριξη της κοινωνίας με ισχυρή παρέμβαση του κράτους στην αγορά, μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Δεν είναι αναγκαίο μονάχα να μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα, ο ΦΠΑ στα τρόφιμα, να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ, αλλά πρέπει να μπει τώρα πλαφόν στην χονδρική τιμή πώλησης στην ενέργεια, στη λιανική τιμή δηλαδή στον καταναλωτή και να φορολογηθούν τα υπερκέρδη.

Να στηριχθεί η κοινωνία για να μπορέσουμε να έχουμε προοπτική ως χώρα και ως λαός»!!!

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.