Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Κίνας και Σερβίας!!!

Υπογραφή συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου και συνεργασία σε όλους τους οικονομικούς τομείς συμφώνησαν ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, και ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, στο Πεκίνο.

Ο Σέρβος πρόεδρος βρίσκεται στην Κίνα για τριήμερη επίσκεψη με αφορμή την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο έχει επαφές με την κινεζική ηγεσία για θέματα οικονομικής και στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Σι Τζίνπινγκ συμφώνησαν μέχρι το τέλος του 2022 να ολοκληρωθούν οι διεργασίες για την υπογραφή συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην Κίνα και την Σερβία.

Όπως τόνισε ο Σέρβος πρόεδρος, «η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Κίνα είναι ένα θέμα τεράστιας σημασίας για μας διότι πέρα από το γεγονός ότι θα ανοίξει μία μεγάλη αγορά για τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων θα προσελκύσουμε και μεγάλες ξένες επενδύσεις σε άλλους τομείς».

Δήλωσε δε στη σερβική δημόσια τηλεόραση (RTS) ότι ο Κινέζος ομόλογός του εξέφρασε το ενδιαφέρον του Πεκίνου «να συμβάλει στη εκβιομηχάνιση και την οικονομική ανάπτυξη» της Σερβίας, ενώ συζήτησαν μεταξύ άλλων θέματα στρατιωτικής-τεχνολογικής συνεργασίας, όπως και την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής με τη βοήθεια της Κίνας.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Σερβίας, ο Σι Τζίνπινγκ επισήμανε ότι η Σερβία και η Κίνα αναπτύσσουν σχέσεις στρατηγικής σημασίας δίδοντας ιδιαίτερη σημασία στα έργα υποδομών, την ενέργεια και την κοινή στάση σε διεθνείς οργανισμούς σε ζητήματα κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας.

Ο πρόεδρος της Κίνας διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία των δύο χωρών στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού θα συνεχιστεί και θα αναπτυχθεί με την παραγωγή από κοινού εμβολίων όπως και την υλοποίηση προγραμμάτων για να ξεπεραστούν οι οικονομικές συνέπειες της κρίσης.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.