Στο Ισραήλ ανοίγουν ΟΛΑ, παρά την έξαρση διασποράς!!!

Σε φάση «μετα-πανδημίας» η χώρα, με κατάργηση του πράσινου πάσου και άρση των μέτρων!!!

Οι ανεμβολίαστοι αναλαμβάνουν την ευθύνη!!!

Από την αρχή της πανδημίας, το Ισραήλ προηγείται σε δράσεις αντιμετώπισης του κορωνοϊού και πολλές φορές έχει χαρακτηριστεί ως το διεθνές «εργαστήριο» που θα δώσει πρώιμα στοιχεία για την εξέλιξη, δείχνοντας τον δρόμο σε άλλες χώρες. Η χώρα των 9,3 εκατομμυρίων κατοίκων έχει εισέλθει σε φάση επιδημικής έξαρσης από την αρχή του χρόνου, φτάνοντας τις τελευταίες μέρες σε μεγέθη παρόμοια με αυτά της Ελλάδας ή και μεγαλύτερα.

Την Τρίτη κατέγραψε 121 θανάτους και 65.875 κρούσματα, ενώ το πρωί της Πέμπτης το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε άλλους 87 θανάτους για την Τετάρτη, με κάποιες διεθνείς πλατφόρμες να δίνουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό. Ένα μήνα πριν, την 1η Ιανουαρίου, τα κρούσματα ήταν 6.121 και είχε καταγραφεί μόλις ένας θάνατος.

Η έξαρση των επιδημικών δεικτών συμπίπτει χρονικά με τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού και ενώ επίκειται η κατάργηση ενός από τα τελευταία μέτρα, του «πράσινου πάσου», που είναι απαραίτητο για την είσοδο των πολιτών σε εστίαση, εκδηλώσεις, κινηματογράφους, γυμναστήρια και άλλους κλειστούς χώρους.

Αυτό έχει ανακοινωθεί ότι καταργείται από την Κυριακή, με το επιχείρημα ότι είναι τόσο μεγάλη η διασπορά, που δεν έχει νόημα η διατήρηση ενός μέσου που παρέχει μια ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ!!!

Εξαίρεση θα αποτελέσουν μόνο κάποιες εκδηλώσεις με μεγάλο συνωστισμό.

Το παράδοξο συμπληρώνεται και με τη στάση της κοινωνίας και των ΜΜΕ.

Παρά την επιδείνωση των δεικτών, πρέπει να ψάξει κανείς αρκετά για να βρει την είδηση στα μεγαλύτερα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Το θέμα απουσιάζει από τα πρωτοσέλιδα, ενώ δεν βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων μεταξύ πολιτών, τόσο δια ζώσης όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσημη πολιτική η ανοσία αγέλης
Μιλώντας στο iatronet.gr, ο Έλληνας δημοσιογράφος Αχιλλέας Πεκλάρης, που ζει και εργάζεται στο Τελ Αβίβ, λέει πως η χώρα έχει εισέλθει σε φάση «μετα-πανδημίας».

Η ανοσία της αγέλης με συνδυασμό εμβολιασμού και νόσησης αποτελεί επίσημη επιλογή για την έξοδο από την υγειονομική κρίση, με τη σκληρή λογική ότι όλοι θα εκτεθούν στον ιό και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, αναλαμβάνουν το ρίσκο της ατομικής τους ευθύνης.

«Επικοινώνησα με υπεύθυνη κρατική πηγή -στέλεχος ασφαλιστικού φορέα- και ρώτησα τι συμβαίνει και έχουμε τόσους θανάτους.

Μου απάντησε πως το 95% των 121 νεκρών της Τρίτης είναι 60 ετών και πάνω και είτε εντελώς ανεμβολίαστοι είτε εμβολιασμένοι με τις δύο δόσεις με “ληγμένη” ανοσία.

Οι θάνατοι εμβολιασμένων με 3 ή και 4 δόσεις είναι σε μονοψήφια νούμερα, όπως ήταν από την αρχή της πανδημίας», λέει ο κ. Πεκλάρης, ο οποίος παραθέτει και το γράφημα, στο οποίο τον παρέπεμψε ο συνομιλητής του.

Η γαλάζια γραμμή αφορά τους πλήρως ανεμβολίαστους που έχασαν τη ζωή τους, η ανοιχτή πράσινη γραμμή αυτούς με τη «ληγμένη» ανοσία μετά από δύο δόσεις και η σκούρα γραμμή τους πλήρως εμβολιασμένους.

Στρατηγική μετα-πανδημίας

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι έχουμε περάσει στην επόμενη φάση, στη σκληρή και τρομακτική φάση ‘μετα-πανδημίας’», επισημαίνει ο δημοσιογράφος και εξηγεί:

«Έχει ειπωθεί ακόμα και από επίσημα χείλη: τα εμβόλια είναι διαθέσιμα, η προστασία που παρέχουν είναι αποδεδειγμένη, όποιος επιμένει να μη θέλει να τα κάνει, ας πάρει και την ευθύνη του.

Έχουμε σύστημα υγείας, θα τον περιθάλψουμε και θα του δώσουμε φάρμακα αν αρρωστήσει.

Αν χρειαστεί θα τον διασωληνώσουμε, αλλά δεν μπορούμε ούτε να επιβάλλουμε με το ζόρι τον εμβολιασμό ούτε να είμαστε εσαεί όμηροι όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

Πρέπει να πάμε παρακάτω»!!!

Σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι σήμερα, το green pass είναι απαραίτητο για να εισέλθει κάποιος σε κλειστούς χώρους, αλλά σύμφωνα με τον κ. Πεκλάρη, αυτό τηρείται κάπως σαν τον αντικαπνιστικό νόμο στην Ελλάδα!!!

«Τηρείται στα πολύ κεντρικά μαγαζιά, εκεί που περνάει η αστυνομία και γίνονται έλεγχοι, οι οποίοι στην ουσία δεν γίνονται πλέον. Αν δει ο καταστηματάρχης μια παρέα με 10 άτομα και οι 3 δεν έχουν, θα τους βάλει και τους 3 μέσα», λέει. «Ούτως ή άλλως, το μέτρο καταργείται την Κυριακή».

Ο ίδιος χρειάστηκε να ψάξει αρκετά λεπτά, όπως αναφέρει, προκειμένου να ενημερωθεί για τα νέα κρούσματα και τον αριθμό των θανάτων στα ειδησεογραφικά μέσα.

«Έψαξα στα βασικά ειδησεογραφικά sites. Στη Haaretz, σε τρία σκρολαρίσματα, δεν υπάρχει η είδηση του κορωνοϊού.

Στην Jerusalem Post υπάρχει ένα θέμα πολύ γενικό, πάλι κάτω, δεν είναι στα πρώτα 5-10.

Στο ynet είναι τέταρτο θέμα νομίζω και μετά δεν υπάρχει τίποτε άλλο.

Πολλές εφημερίδες μάλιστα ανέφεραν τον συνολικό αριθμό νεκρών από την έναρξη της πανδημίας, χωρίς να πουν πόσο ήταν χθες.

Άλλες έγραφαν τα κρούσματα εβδομάδας».

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.