«Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας…»

Συγκλονιστικές προσπάθειες για να σβήσουν τη φωτιά στο «Euroferry Olympia» και να εντοπίσουν τους επιβαίνοντες του πλοίου που αγνοούνται ακόμα, καταβάλουν τα στελέχη της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος που επιχειρούν στα ανοιχτά της Ηγουμενίτσας.

Η μαρτυρία Γιώργου Μήτση, πυραγού  του Πυροσβεστικού Σώματος και επικεφαλής ομάδας της ΕΜΑΚ που βρίσκεται εν πλω πολύ κοντά στο φλεγόμενο πλοίο, δείχνει ξεκάθαρα πόσο δύσκολη και πόσο χρονοβόρα είναι μια τέτοια επιχείρηση, ασχέτως καιρικών συνθηκών.Όπως εξηγεί ο κ. Μήτσης στη «Ζούγκλα» το πυροθερμικό φορτίο που έχει αναπτυχθεί στο πλοίο καθιστά προς το παρόν αδύνατη απόπειρα των Πυροσβεστών να ανέβουν στο πλοίο και να ερευνήσουν το εσωτερικό του.

«Η θερμοκρασία στις λαμαρίνες είναι περίπου 600 βαθμοί Κελσίου.

Μέσα είναι πολλαπλάσια.

Επίσης, επειδή η πυρκαγιά εξελίσσεται σε κλειστό χώρο, ανά πάσα στιγμή οι οποιεσδήποτε δίοδοι οξυγόνου δημιουργηθούν αυτομάτως σημαίνει αναζωπύρωση».

Ο καιρός είναι προς το παρόν σύμμαχος των προσπαθειών της Πυροσβεστικής, αλλά αυτό αναμένεται να αλλάξει από τη Δευτέρα (21/2), με τον κ. Μήτση να εκτιμά ότι δεν θα υπάρχει πρόοδος στην κατάσβεση πριν περάσει άλλο ένα εικοσιτετράωρο.

Αυτό σημαίνει ότι όσο περνάει ο χρόνος τόσο λιγοστεύουν οι ελπίδες για τους ανθρώπους που αγνοούνται.

«Η πιθανότητα πάντα υπάρχει!!!

Γι’ αυτό είμαστε εδώ!!!

Χθες υπήρχαν δύο ζωντανοί οι οποίοι έδωσαν οι ίδιοι ενδείξεις για το που ήταν γι’ αυτό διασώθηκαν τόσο γρήγορα.

Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία πληροφόρηση από το εσωτερικό.

Που σημαίνει ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας.

Ευελπιστούμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω και μια ψυχή…. για μας θα είναι κέρδος, ικανοποίηση, πείτε το όπως θέλετε».

Εν τω μεταξύ, καταθέσεις κλήθηκαν να δώσουν το Σάββατο στη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ο καπετάνιος και δύο μέλη του πληρώματος.

Πρόκειται, σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές για «την τυπική διαδικασία που ακολουθείται μετά από αυτά τα συμβάντα».

Οι καταθέσεις εστάλησαν στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, ο οποίος έδωσε προφορική εντολή να αφεθούν και οι τρεις ελεύθεροι.

Ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν σε ένα από τα ξενοδοχεία φιλοξενίας για τους διασωθέντες του πλοίου, χωρίς προς το παρόν να υπάρχει εντολή για τη σύλληψη τους.Ο εισαγγελέας αναμένεται να  διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση  που θα γίνει από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας υπό την επίβλεψη δύο αντιεισαγγελέων, της κας Κοσκινάρη και του κ. Ηλιόπουλου, και την εποπτεία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας κ. Λαμπρίδη, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα του ναυαγίου, του εμπρησμού και της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας διενεργηθεί αυτοψία προκειμένου να εξεταστούν τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά, θα παρθούν ένορκες καταθέσεις από τους διασωθέντες αλλά και ψαράδες της περιοχής που είδαν την εκδήλωση της φωτιάς.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.