Νεκροί εντοπίστηκαν oι τρεις αγνοούμενοι ορειβάτες.

Τραγωδία στα Καλάβρυτα. Λίγο πριν τις 16:00 εντοπίστηκαν νεκροί από τα σωστικά συνεργεία τα οποία πραγματοποιούσαν έρευνες στον Χελμό, και οι τρεις αναρριχητές οι οποίοι αγνοούνταν από το Σάββατο.

Τη δυσάρεστη είδηση μεταδίδουν η εφημερίδα Πελοπόννησος, το kalavrytanews, το dete.gr και πολλά άλλα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την αρχική επίσημη ενημέρωση των Αρχών, εντοπίστηκαν και οι τρεις χωρίς τις αισθήσεις τους κοντά στο σημείο που είχαν βρεθεί νωρίτερα αντικείμενά τους.

Η ανακοίνωση του Χιονοδρομικού Κέντρου

Τα συλλυπητήριά του εκφράζει το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων μέσα από ανάρτηση στο Facebook:

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώτος ορειβάτης εντοπίστηκε  λίγο μετά τις 15:00. Ο άνθρωπος που τον βρήκε ήταν και εκείνος που κάλεσε τους άνδρες της Πυροσβεστικής.

Οι τρεις άνδρες βρέθηκαν θαμμένοι μέσα στο χιόνι, σε μία απότομη πλαγιά που κανείς δεν μπορούσε να πλησιάσει, πέρα από τους οδηγούς βουνού του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου, τον Γιώργο Βουτυρόπουλο και τον Νίκο Λαζανά οι οποίοι κατόρθωσαν να πλησιάσουν στο σημείο.

Σωστικά συνεργεία και γιατροί έσπευσαν προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάστασή τους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταφορά τους από δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΟΔ.

Τα σωστικά συνεργεία θα χρειαστούν τέσσερις ώρες για να τους μεταφέρουν στα Καλάβρυτα.

Επιπλέον, σύμφωνα με ενημέρωση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, οι εναέριες και επίγειες έρευνες που διεξάγονταν από τις πρώτες πρωινές ώρες διέκριναν τα ίχνη χιονοστιβάδας, πολύ μεγάλου μεγέθους, στη βάση της ορθοπλαγιάς στα ύδατα της Στυγός.

Πιθανότατα, η συγκεκριμένη χιονοστιβάδα παρέσυρε τους αναρριχητές στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν την επιθυμητή διαδρομή.

Το εκτεθειμένο και δύσβατο πεδίο επιδιώκουν να προσεγγίσουν όλες οι δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή, αναλαμβάνοντας την έρευνα μαζί με το προσωπικό του κέντρου, δηλαδή πλήθος εθελοντών αναρριχητών και ορειβατών.

Το pelop.gr αναφέρει πως oι έρευνες διακόπηκαν από την κορυφή του Χελμού, λόγω κακοκαιρίας και μειωμένης ορατότητας και συνεχίστηκαν από το τέλος του μονοπατιού στην περιοχή του Μεσορουγγίου.

Οι τρεις τους, ηλικίας από 50 έως 55 ετών, κάτοικοι Πατρών και έμπειροι κατά πληροφορίες ορειβάτες, ανέβηκαν στον Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από τη Στύγα, που εθεάθησαν τελευταία φορά, θα πήγαιναν προς την περιοχή της «μαυρολίμνης».

Όπως έγινε γνωστό, οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν το μεσημέρι της Κυριακής σε συγκεκριμένο σημείο ένα κράνος και ένα μπουφάν.

Ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, Αλέξης Άγριος, είχε δηλώσει νωρίτερα πως «και οι τρεις ήταν υπερβολικά έμπειροι αναρριχητές και εκπαιδευτές αναρρίχησης του βουνού».

Επίσης, είχε τονίσει πως «οι έρευνες επικεντρώνονταν σε μία περιοχή περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο».

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.