Μηνύματα Δένδια στην Τουρκία από τη Μόσχα – Τα «καρφιά» Λαβρόφ για τη Δύση!!!

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στην ουκρανική κρίση, με τον Λαβρόφ να καταφέρεται εναντίον της Δύσης!!!

Μηνύματα στην Τουρκία έστειλε από τη Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στην ουκρανική κρίση, με τον Λαβρόφ να καταφέρεται εναντίον της Δύσης.

Δένδιας: Η Τουρκία εκμεταλλεύεται την ουκρανική κρίση!!!

Ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε για τη συνεχιζόμενη αποσταθεροποιητική συμπεριφορά και επιθετικότητα της Άγκυρας, τονίζοντας ότι «η Τουρκία έχει ανυπόστατες και παράνομες αξιώσεις».

 
Η πάγια πολιτική της Ελλάδας είναι η θετική υπέρ του διαλόγου στάση της μόνο υπό τους όρους του διεθνούς δικαιού και του δικαίου της θάλασσας, τόνισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί την ακεραιότητα, την εθνική της αξιοπρέπεια και κυριαρχία έναντι οιασδήποτε απειλής.

Με φόντο τις προκλήσεις της Τουρκίας σχετιά με την αποστρατικοποίηση των νησιών, ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι η Τουρκία διατηρεί μια πλήρη στρατιά και τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο απέναντι από τα ελληνικά νησιά.

Έχει εκδώσει απειλή πολέμου αν η Ελλάδα ασκήσει τα δικαιώματα που προβλέπονται από το δίκαιο της Θάλασσας και χαρακτήρισε προσχηματικές αιτιάσεις της Τουρκίας.

Μάλιστα ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι η συμφωνία αφορούσε την τότε ανησυχία της Σοβιετικής Ένωσης.

Η Τουρκία δεν υπέγραψε εκείνη τη συμφωνία και δεν την αφορά.

Ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για εκμετάλλευση της διεθνούς συγκυρίας απόι την Τουρκία, λέγοντας ότι θέλει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η προσοχή όλων είναι στραμμένη αλλού και συγκεκριμένα στην Ουκρανία.

Λαβρόφ: Τα παράπονά σας στους δυτικούς συμμάχους!!!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας εκμεταλλεύτηκε την αναφορά του Έλληνα ΥΠΕΞ για να αφήσει αιχμές κατά της Δύσης:

«Ο Νίκος να κάνει τα παράπονα προς τους δυτικούς συμμάχους που φουσκώνουν τη φασαρία (σ.σ. στην Ουκρανία) για τα δικά τους συμφέροντα», ανέφερε χαρακτηριστικά!!!

Σημείωσε ωστόσο ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει για τη διευθέτηση της διαφοράς Ελλάδας και Τουρκίας στη βάση του διεθνούς δικαίου.

«Το Κίεβο σαμποτάρει την εκεχειρία»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε την κυβέρνηση της Ουκρανίας και το Κίεβο ότι «σαμποτάρει τη δυνατότητα για πρόσθετα μέτρα κατάπαυσης του πυρός» και χαρακτήρισε «καπρίτσιο» της Δύσης την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

«Μας ανησυχούν πάρα πολύ οι τελευταίες ειδήσεις σχετικά με την ραγδαία αύξηση βομβαρδισμών και χρήση εξοπλισμού που απαγορεύεται από την συμφωνία του Μινσκ.

Το Κίεβο σαμποτάρει τη δυνατότητα για πρόσθετα μέτρα κατάπαυσης του πυρός», τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

«Μία σύγκρουση στην Ουκρανία δεν θα έχει κανέναν νικητή, θα είμαστε όλοι χαμένοι» τόνισε από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας και επισήμανε ότι «η Ελλάδα ακούει με προσοχή τις ανησυχίες της Ρωσίας».

«Συζητήσαμε για την Ουκρανία και στάθηκα σε τρία πράγματα.

1. Την ανάγκη άμεσης αποκλιμάκωσης

2. Στηρίζουμε πλήρως ως Ελλάδας τις συμφωνίες του Μινσκ και

3. αναφέρθηκα στην ελληνική ομογένεια, ιδιαίτερα στην Ουκρανία και τη Μαριούπολη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεσμεύεται να πράξει όσα χρειάζονται για την προστασία της ομογένειας» πρόσθεσε.

Συναντήθηκα με τον ομόλογό μου της Ρωσίας Sergey Lavrov. Πραγματοποιήσαμε μια παραγωγική συζήτηση για την προώθηση των διμερών σχέσεων στο πλαίσιο των ιστορικών δεσμών  , την ασφάλεια στην Ευρώπη και την κατάσταση σε Αν. Ευρώπη & Αν. Μεσόγειο.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.